/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Noi imagini video de la audierile lui Veaceslav Platon. Omul de afaceri a desenat o schemă procurorilor

01 iunie 2020, ora 12:39

Noi imagini video, făcute în timpul audierilor lui Veaceslav Platon, au fost făcute publice. În imagini, omul de afaceri explică procurorilor conexiunile financiare dintre băncile prin intermediul căruia ar fi fost realizată frauda bancară de un miliard de dolari.

Potrivit imaginilor, Platon a desenat o schemă pentru procurori și a declarat că o sumă de peste două miliarde a fost transferată în cerc de la Banca de Economii la Victoriabank și invers. Întrebat de procurori de unde acesta cunoaște detaliile date, Platon a spus că din memorie, accentuând că acesta a gestionat mai multe bănci în Ucraina și Federația Rusă.

Omul de afaceri mai face referire la ComertBank, NBM unde s-ar fi aflat o sumă de bani și care nu a fost atinsă potrivit unei oarecare scheme.

Anterior în spațiul public au fost „scurse” ale două înregistrări video din timpul audierilor lui Platon. Într-una, omul de afaceri explica cum poate recupera statul din Letonia o parte din banii care au fost furați din Banca de Economii și afirmă că pentru frauda bancară trebuie să răspundă și „Victoriabank”, venind cu soluții pentru autorități cum să obțină bani și de la această instituție bancară.

În alta Platon a vorbit despre compania „Westburn Enterprises Limited”, despre care presa a scris în trecut că ar fi una dintre firmele cheie prin care s-au scos banii din Rusia în dosarul „Laundromat”.

Anterior Procuratura Generală a precizat că înregistrarea a fost făcută în cadrul audierilor lui Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat și fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc. Conducerea PG a dispus să fie verificată pe intern sursa scurgerii acestor informații în spațiul public.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram