Cele cinci partide unioniste, membre al Mișcării Politice „UNIREA”, vor un candidat comun la alegerile prezidențiale de la toamnă. În acest context, invită la discuții și Partidul Unității Naționale.

„În vederea identificării unui singur candidat unionist pentru aceste alegeri, Mișcarea Politică „UNIREA” invită Partidul Unității Naționale la discuții privind desemnarea unui singur candidat unionist pentru scrutinul prezidențial”, se menționează în apelul Mișcării „UNIREA”.

Mai mult, cei de la „UNIREA” îndeamnă PUN să adere la Mișcarea politică unionistă.

„Liderii MPU vor contacta, astăzi, liderii PUN în vederea stabilirii unui dialog constructiv în acest sens”.

L-am întrebat pe liderul PUN, Octavian Țîcu, dacă va da curs invitației celor de la „UNIREA”. Polictianul susține însă ferm că formațiunea pe care o va conduce va avea propriul candidat la alegerile de pe 1 noiembrie.

„Așa cum am mai spus de mai multe ori, PUN va avea un candidat al său pentru prezidențiale. De aceea, noi nu vom da curs acestei invitații de la Mișcarea Politică „Unirea”, ne-a spus Țîcu.

Din Mișcarea Politică „UNIREA” fac parte cinci partide: PL, PNL, PPR, Partidul Democrația Acasă și USB.

La alegerile din martie de pe circumscripția 38 Hâncești, Mișcarea „Unirea” a avut un candidat comun – pe liberalul Dorin Chirtoacă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!