/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Dumbrăvenu: „Catastrofă nu este redeschiderea piețelor, ci nerespectarea regulilor”

missing
04 iunie 2020, ora 23:37

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, consideră că redeschiderea piețelor nu este o catastrofă, catastrofă este faptul că nu se respectă regulile impuse de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică. Potrivit ei, înainte de redeschiderea piețelor Agenția Națională de Sănătate Publică a făcut un control și a stabilit toate regulile în baza cărora trebuie să activeze.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu susține că deocamdată nu a fost înregistrat vreun focar în piețe.

De asemenea, ministra Sănătății susține că această adaptare a măsurilor restrictive poate fi revizuită în orice moment dacă nu vor fi respectate măsurile impuse. „Orice măsură care a fost adaptată poate fi revizuită prin sistarea acesteia”, a declarat Dumbrăveanu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Anterior șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică a declarat că nu și-a dorit redeschiderea piețelor a fost făcută sub presiune din partea agenților economici și angajaților piețelor. Mai cu seamă a fost indignat de faptul că chiar în prima zi de la deschidere s-au format cozi și nu toți oamenii purtau măștile după recomandări.

După redeschidere, premierul Ion Chicu a atenționat că dacă regulile de igienă și de protecție nu vor fi respectate, atunci s-ar putea să fie închise piețele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram