/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Deputații revin la muncă! Când va avea loc următoarea ședință a Parlamentului

missing
10 iunie 2020, ora 17:03

Parlamentarii vor relua ședințele în plen, începând cu ziua de mâine. Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit astăzi în ședință pentru a aproba ordinea de zi a ședințelor plenare pentru următoarele două săptămâni.

Astfel, Legislativul se va întruni în ședințe plenare pe 11-12 iunie și 18-19 iunie curent. Ședința de mâine, 11 iunie, va începe la ora 10.00.

În agenda ședințelor sunt incluse circa 30 de proiecte de acte legislative, propuse de Comisiile parlamentare permanente. Astfel, deputații vor examina proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale, proiectul privind anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020, proiectul pentru ratificarea Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind implementarea Proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” și altele.

Deputații grupului parlamentar Pro Moldova anunță că vor iniția moțiune simplă pe problemele din domeniul Sănătății. În cadrul unei conferințe de presă parlamentarii și-au motivat inițierea moțiunii, susținând că în sistemul medical din țară au fost comise erori grave în procesul de gestionare a pandemiei de Covid-19, R. Moldova depășind pragul de 10 mii de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Tot Andrian Candu a menționat că indeamnă deputații din opoziție, dar și toți deputații care sunt îngrijorați de starea sistemului medical din țară, să semneze moțiunea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram