/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Purtarea măștilor în spațiile publice ar putea fi obligatorie. Chicu: „În arsenalul Poliției sunt amenzi mari”

13 iunie 2020, ora 07:31

Purtarea măștilor de protecție în spațiile publice deschise ar putea fi obligatorie. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul ședinței de ieri a Executivului. 

„Îndemn toți cetățenii să procure aceste măști și să le poarte atunci când sunt în spațiul public. Fiecare dintre noi trebuie atunci când ieșim să avem grijă de sănătatea noastră, să procurăm aceste măști”, a spus premierul.

Ion Chicu a declarat că angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au primit indicația de a relua masiv prezența în spațiile publice și de a urmări dacă cetățenii respectă regulile.

„În arsenalul Poliției sunt acele amenzi mari pe care le vor aplica cu toată determinarea în cazul când nu se vor conforma cetățenii”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că, în continuare, este interzisă:

– aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă;

– aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;

– părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu;

– organizarea şi desfășurarea tuturor activităților/competițiilor cu caracter cultural–sportiv, precum și alte măsuri/evenimente în spații/clădiri închise;

– plimbarea prin parcuri în grupuri formate din mai mult de trei persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram