/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/AUDIO/ O presupusă discuție dintre Dodon și Ceban despre anularea alegerilor în care a câștigat Năstase. Reacția șefului statului

16 iunie 2020, ora 10:21

Pe adresa redacției a fost trimisă o înregistrare audio, în care se presupune că Primarul Capitalei, Ion Ceban, și șeful statului, Igor Dodon, ar discuta despre anularea alegerilor locale ale primarului de Chișinău care au fost câștigate de Andrei Năstase. Dodon susține că este un fals și va sesiza procuratura.

Deocamdată, primarul Capitalei nu a răspuns la apelurile noastre pentru a oferi un comentariu privind veridicitatea înregistrării.

„Astăzi in spațiul public a apărut o înregistrare in care se pretinde ca ar fi vocea mea și a primarului Ion Ceban.
Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre”, a scris Dodon spunând că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc.

„Vom sesiza Procuratua pentru a cere investigarea celor care fac și promovează astfel de falsuri. Ne așteptam sa apara și alte falsuri pe măsura ce ne apropiem de campania electorala, de aceea urmează sa întreprindem toate măsurile legale pentru ca cei care stau in spatele unor astfel de campanii sa răspundă in fata legii pentru faptele lor, atât cei care le comanda, cât și cei care le executa”, a mai scris Dodon pe pagina.

În 2018, pe 19 iunie – Judecătoria Chișinău a invalidat mandatul lui Andrei Năstase, decizie care a fost menținută de toate instanțele de judecată. La baza anulării au stat un LIVE pe facebook unde Năstase invita oamenii să-l susțină. Instanța a decis că astfel, liderul Platformei DA a făcut agitație electorală.

Înregistrarea a fost transmisă de pe emilul unei persoanei numită Verka Chistruga, care cel mai probabil e un nume fals.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram