Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, spune că nu există probe în baza cărora cineva dintre actorii filmulețului despre „kuliok” ar putea fi pedepsiți. Acesta susține că imaginile sunt folosite pentru ca unii actori politici să-și facă publicitate, în contextul campaniei electorale pentru prezidențiale.

„Este utilizată această pungă pentru radicalizarea opiniei publice, evident că se apropie alegerile. Din punct de vedere al procedurii penale, cel puțin procurorul general a spus că există un proces penal, se verifică, și întrebarea este: ce probe sunt că s-au luat bani, că s-au dat bani? În ce constă componența infracțiunii? Pentru ce s-au dat, dacă s-au dat bani? Adică sunt atâtea întrebări și atâta lipsă de răspunsuri”, a spus Nagacevschi, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

„Noi vedem o sacoșă, dar cine-mi spune mie ce a fost? Plahotniuc poate să spună că-s bani, Iaralov spune că sunt bani, să admitem, ipotetic. Cealaltă parte spune că nu-s bani, dar noi condamnăm în baza declarației persoana, că unul a spus că-s bani? Dar pentru ce au fost dați acești bani? Avem în gerere claritate ce s-a întâmplat în situația respectivă?”, se întreabă ministrul.

Înregistrea video a fost publicată de deputatul Iurie Reniță. El spune că i-a fost transmisă și nu știe de la cine e. Procuratura a pornit un proces penal pe acest caz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!