Deși în această perioadă sunt interzise petrecerile cu mulți invitați, premierul Ion Chicu spună că nu a anulat nunta fiului său, care urma să aibă loc la sfârșitul verii. Totuși, șeful cabinetului de miniștri susține că înțelege că va trebui să o amâne dat fiind faptul că până atunci Republica Moldova nu va reuși să scape de pandemia COVID-19.

„Eu încă nimic nu am amânat pentru că este planificată pentru sfârșitul verii. Vom vedea ce va fi, dar eu înțeleg că va trebui să o amân pentru că oricum nu va pleca această pandemie. Imaginați-vă că faci o mare petrecere, iar peste trei zile invitații tăi stau la Spitalul „Toma Ciorbă”. Cine vei fi după aceasta?”, a declarat premierul la emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova.

„Eu înțeleg când deja ai invitat oamenii, eu înțeleg că trebuie să am rușine. Nu pot să invit oamenii, să-i pun în situație dificilă. De aceea, eu îmi cer scuze de la cei pe care deja i-am invitat, am intrat în situație pentru că sănătatea este mai presus de toate. Nunți vom reuși să facem”, a precizat șeful cabinetului de miniștri.

Amintim că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în decizia din 18 iunie, a interzis organizarea ceremoniilor în orice instituție, indiferent de statut public sau privat, pentru perioada stării de urgență în sănătate publică cu posibilitatea de prelungire a interdicției menționate, în funcție de evoluția situației epidemiologice a infecției cu COVID-19 la nivel național.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!