Deși în această perioadă sunt interzise petrecerile cu mulți invitați, premierul Ion Chicu spună că nu a anulat nunta fiului său, care urma să aibă loc la sfârșitul verii. Totuși, șeful cabinetului de miniștri susține că înțelege că va trebui să o amâne dat fiind faptul că până atunci Republica Moldova nu va reuși să scape de pandemia COVID-19.

„Eu încă nimic nu am amânat pentru că este planificată pentru sfârșitul verii. Vom vedea ce va fi, dar eu înțeleg că va trebui să o amân pentru că oricum nu va pleca această pandemie. Imaginați-vă că faci o mare petrecere, iar peste trei zile invitații tăi stau la Spitalul „Toma Ciorbă”. Cine vei fi după aceasta?”, a declarat premierul la emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova.

„Eu înțeleg când deja ai invitat oamenii, eu înțeleg că trebuie să am rușine. Nu pot să invit oamenii, să-i pun în situație dificilă. De aceea, eu îmi cer scuze de la cei pe care deja i-am invitat, am intrat în situație pentru că sănătatea este mai presus de toate. Nunți vom reuși să facem”, a precizat șeful cabinetului de miniștri.

Amintim că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în decizia din 18 iunie, a interzis organizarea ceremoniilor în orice instituție, indiferent de statut public sau privat, pentru perioada stării de urgență în sănătate publică cu posibilitatea de prelungire a interdicției menționate, în funcție de evoluția situației epidemiologice a infecției cu COVID-19 la nivel național.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!