/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Moldova, într-un top al statelor unde coronavirusul „e în floare”, potrivit OMS

missing
26 iunie 2020, ora 18:17

Republica Moldova se află într-un top de 11 state care au înregistrat în ultima vreme o creștere considerabilă a numărului de cazuri de coronavirus. Potrivit OMS, situația ar fi degenerat în toate cele 11 cazuri după relaxarea măsurilor de restricție.

Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa spune că în cel puțin 30 de state sau teritorii a sporit numărul cazurilor de infecție, în ultimele două săptămâni.

„În 11 din aceste țări, transmisia accelerată a dus la o reapariție semnificativă, care lăsată necontrolată, va împinge sistemele de sănătate din nou în colaps”, a subliniat directorul OMS pentru Europa, scrie euronews.

Celelalte 10 state afectate, pe lângă Moldova, sunt în din Europa de Est și Asia Centrală. Este vorba despre, Suedia, Armenia, Azerbaijan, Macedonia de Nord, Kazahstan, Albania, Kârgâzstan, Bosnia și Herțegovina, Ucraina și Kosovo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram