/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Dereck J. Hogan: „Republica Moldova are nevoie și de stabilitate politică, dar și de promovarea reformelor”

missing
01 iulie 2020, ora 06:11

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan, vorbind despre criza politică în care a ajuns acum Republica Moldova și riscul demiterii Guvernului Chicu, spune că, în opinia sa, cetățenii moldoveni au nevoie în prezent și de stabilitate, dar și de promovarea reformelor. 

„Instabilitatea politică nu ajută, căci cetățenii așteatpă ca politicenii să facă față problemei economice și epidemiologice. Și când se reflectă această incertitudene asupra stabilității guvernului, este un impediment foarte mare. Nu ar fi corect din patea mea să vorbesc despre posibilitatea căderii acestui guvern, mențin un dialog constatnt cu toat partidele politice, dar cred că este nevoie și de stabilitate, și de promovarea reformelor, pentru a fi depășită criza”, a declarat diplomatul american, la emisiunea Cutia Neagră cu Mariana Rață de la tv8.

Amintim că, majoritatea parlamentară formată din Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat a pierdut 17 deputați în ultima jumătate de an. Parlamentarii plecați de la PD și PSRM s-au alăturat fracțiunii Partidului Pro Moldova și fracțiunii Partidului Șor. Între timp, Platforma DA a declarat că este gata să-și asume guvernarea, în cazul în care se va găsi un număr suficient de deputați care să voteze pentru demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui nou Cabinet de Miniștri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram