/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Slusari, după decizia CC: Acest Parlament, emanația sistemului mixt Plahotniuc-Dodon, rămâne pănă în primăvara 2021

missing
07 iulie 2020, ora 11:28

Decizia de astăzi a Curții Constituționale, care spune că nu pot avea loc alegeri parlamentare anticipate și prezidențiale în aceeași zi, era previzibilă pentru Platforma DA. Președintele fracțiunii parlamentare a formațiunii, Alexandru Slusari susține că „a fost clar din start că ținta alegerilor parlamentare și prezidențiale concomitente este greșită și strict politică”.

„Noi am înțeles că, cu părere de rău, acest Parlament – emanația sistemului mixt Plahotniuc-Dodon, rămâne pănă în primăvara 2021. Dar este foarte important cum va trăi Moldova această perioadă și cine va gestiona țara. Cine va organiza scrutinul prezidențial și alegerile parlamentare anticipate”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

„Iată de ce Platforma DA s-a concentrat din mai pe demitirea guvernului Dodon, care distruge și izolează țara. Totodată, am propus și soluția din partea formațiunii noastre prin oferirea unui guvern de sacrificiu anticriză și proeuropean. Dacă mai mulți deputați din Parlament ar fi acționat la unison cu noi și fără agenda ascunsă, Guvernul Chicu demult ar fi rămas în istorie. Dar mai avem un pic de timp pentru a salva țara. E nevoie de abordare responsabilă a lucrurilor”, a mai adăugat deputatul de la Platforma DA.

Amintim că Curtea Constituțională a decis azi-dimineață că nu pot avea loc parlamentare anticipate și prezidențiale în aceeași zi. Potrivit Înaltei Curți, dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni de mandat al președintelui este interzisă în orice instanță. De asemenea, dacă președintele țării demisionează și se întrunesc toate condițiile de dizolvare a Parlamentului, este interzisă desfășurarea alegerilor prezidențiale și parlamentare anticipate în aceeași zi.

Totodată, desfășurarea alegerilor parlamentare șți prezideențiale nu poate avea loc în aceeași zi, iar oricare alte alegeri în aceeași este permisă, cu excepția prezidențialelor și parlamentarelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram