/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ion Chicu: Numărul șomerilor este în creștere. Când am putea să ne așteptăm la 100 de mii

missing
08 iulie 2020, ora 22:54

Prim-ministrul Ion Chicu spune că numărul șomerilor în Republica Moldova este în creștere, iar în luna septembrie a acestui an ne putem aștepta la o sută de mii în cazul în care situația pandemică va fi precum în luna aprilie a acestui an. 

„Numărul de șomerilor în Republica Moldova este crește, din păcate. Dacă nu greșesc am depășit opt la sută din numărul total de angajați. Acea cifră care era lansată cu vreo lună jumate în urmă de 100 de mii din păcate nu pare a fi astfel de irealistă. Acum cred că ar fi între 50 – 60 de mii. Eu cred că în luna septembrie, dacă continue ceea ce am avut în aprilie, putem avea 100 de mii, iar dacă o să fim la situația pe care o avem în iunie eu cred că noi vom diminua numărul”, a declarat Ion Chicu, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la tv8.

Conform bazei de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, la data de 12 iunie 2020, în evidență la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă erau 34 040 șomeri, dintre care 49% constituie femeile, iau 51% bărbații.

În perioada 1 aprilie 2020-12 iunie 2020 au fost înregistrate cu statut de șomer 17 125 de persoane. Cei mai mulți șomeri au fost înregistrați în municipiul Chișinău, Ungheni, Ocnița, Drochia, Bălți, UTA Găgăuzia, Fălești, Florești, Edineț, Soroca, Dondușeni,Orhei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram