/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ S-a trezit cu piscina și restaurantul spălate de șiroaiele de apă. Cazul unui administrator din Tohatin

missing
10 iulie 2020, ora 20:47

S-a trezit cu piscina și restaurantul spălate de șiroaiele de apă. Proprietarul unei zone de agrement, din localitatea Tohatin, a primit două lovituri sub centură. Mai întâi, pandemia i-a blocat afacerea, iar acum, ploaia i-a inundat tot spațiul de agrement. Administrația restaurantului dă vina pe un agent economic, care ar fi astupat canalul de scurgere a apei, în timpul unor construcții. Solicitate, autoritățile locale spun că au eliberat autorizație pentru construcție, dar cu respectarea tuturor normelor.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Șiroaiele de apă au spălat tot ce le-a căzut în cale. În unele locuri, nivelul apei a depășit jumătate de metru, ajungând chiar la 70 de centimetri. Urmele pot fi văzute și astăzi, pe temelia de la recepție.”

Apa a ajuns și în interiorul restaurantului, unde se dădeau petreceri. Pentru a-și redeschide ușile, proprietarul localului a angajat mai mulți muncitori, care curăță nămolul de pe teritoriul zonei de agrement.

„Cei din administrație susțin că au pierderi foarte mari”.

MARINA OLĂRESCU, ADMINISTRATOR: „După cum vedeți, avem 1,30 ha. A fost o catastrofă pentru noi, acum se lucrează intensiv, avem peste 40 de muncitori, care încearcă să scoată în capăt. Prejudiciul este foarte mare este vorba de milioane de lei.”

Aceștia dau vina pe un agent economic, care ar fi acoperit canalul de scurgere a apei, în timpul unor săpături.

MARINA OLĂRESCU, ADMINISTRATOR: „Proprietarul acestui șantier a săpat o groapă de fundație, însă au astupat și canalul de scurgere pe care noi l-am săpat cu ani în urm. Fapt care ne-a inundat, apa nu sa scurs și a rămas locului.”

Responsabilii șantierului susțin că groapa de fundație nu este în apropierea canalului de scurgere și spun că au avut de suferit și ei.

ION DONICĂ, RESPONSABIL TEHNIC: „Canalul nu l-am atins absolut deloc. Vreo 7 metri de la el nici nu ne-am apropiat, nu l-am atins absolut deloc. Groapa de fundație nu are atribuție, din contra am fost și noi afectați.”

Proprietarul terenului ne-a spus că specialiștii vor examina situația și vor veni cu detalii. Întrebate, autoritățile locale au afirmat că au eliberat o autorizație de construcție, dar cu condiția ca agentul economic să respecte toate normele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram