/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Consilier sătesc și paznic la primărie. Câțiva actuali și foști aleși locali, luați la ochi de ANI

18 iulie 2020, ora 10:27

Un consilier sătesc din satul Grigorievca, raionul Căușeni, activa și în calitate de paznic la Primărie, iar ulterior, a fost angajat și ca șofer tot la Primărie. Acesta a fost luat la ochi de inspectorii de integritate, pentru incompatibilitate de funcții și acum ar putea fi privat de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de trei ani. 

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a fost sesizată și despre alte cazuri similare, din diferite localități din țară. Bunăoară, un consilier din satului Mitoc, raionul Orhei, a deținut simultan funcția de șef al Căminului Cultural din satul Mitoc, raionul Orhei și mandatul de consilier.

În același timp, un ex-consilier din satul Holercani, raionul Dubăsari, în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020 a deținut concomitent mandatul de consilier sătesc și calitatea de director interimar al instituției de educație timpurie creșă-grădiniță ”Albinuța” din satul Holercani, raionul Dubăsari.

Tot un ex-consilierul în Consiliul sătesc Măgdăcești, raionul Criuleni a exercitat simultan mandatul de consilier sătesc și funcția de director al școlii sportive din Măgdăcești, raionul Criuleni.

De asemenea, un fost director al Grădiniței – creșă nr. 2 din orașul Căușeni a admis consumarea unui conflict de interese prin emiterea unui act administrativ în privința mamei sale.

„Pe aceste cazuri, inspectorii de integritate au decis că subiecții declarării vizați, care au admis încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese – prin faptul că având la dispoziție termenul de 30 zile, prevăzut de legislație, nu au declarat și nu au soluționat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în care s-au aflat. Din acest motiv, persoanele respective – riscă să fie decăzute din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani.
Dacă actele de constatare emise în privința acestora vor rămâne definitive, subiecții vizați vor fi incluși și în Registrul interdicțiilor”, spun reprezentanții ANI.

Vezi și:

/DOC/ O primăriță de la PD riscă să fie demisă! ANI o acuză că a reparat mașina de familie din banii primăriei. Ce spune acuzata

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram