/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Atacuri masive cu drone, inclusiv asupra Kievului, și navă distrusă! Avertismentul lansat de Estonia

/VIDEO/ Primarul din Hâncești, confirmat pozitiv la noul tip de coronavirus

missing
27 iulie 2020, ora 11:40

Primarul mun. Hânceşti, Alexandru Botnari, a fost confirmat sâmbătă cu COVID 19. La moment, dânsul primeşte tratament la domiciliu, aflându-se sub monitorizarea medicilor, scrie info curier Hâncești.

Potrivit info curier Hîncești, Alexandru Botnari a confirmat că se află în autoizolare la domiciliu, vineri fiindu-i prelevat testul, iar rezultatul pozitiv venind sâmbătă. Primele simptome acuzate de dl primar, din spusele dumnealui, au fost cele specifice răcelii: dureri şi slăbiciuni în tot corpul, tuse, strănut, dureri de cap, stare de epuizare fizică.

Întrucât a contactat cu mulţi cetăţeni şi, de cele mai multe ori, nu a luat măsuri de siguranţă, cum ar fi purtarea măştii sau distanţarea socială, Alexandru Botnari nu este sigur care ar fi sursa contaminării.

„Până la urmă, este de vină factorul uman, eu am contactat cu mulţi cetăţeni, la primărie şi în teritoriu, unii au virusul dar nu au simptome şi de aceea nici nu spun nimănui, dar îi expun riscului pe alţii” – a menţionat Alexandru Botnari, îndemnând cetăţenii să fie vigilenţi şi să respecte îndrumările specialiştilor, pentru a e evita riscul contaminării cu coronavirus.

Potrivit şefei CSP Hânceşti, Tamara Pascari, Centrul de Sănătate Publică urmează să decidă dacă primăria va fi plasată în carantină, o decizie finală urmând să fie luată pe parcursul zilei de astăzi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram