/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Premierul Chicu, apel către agricultorii care au protestat: „Nu permiteți lăcustei politice să intre în sectorul dvs. Guvernul vine cu suport”

missing
28 iulie 2020, ora 12:05

Prim-ministrul Ion Chicu a făcut apel către agricultorii care au ieșit la protest cu tractoare și combine. Într-un briefing de presă susținut, marți, 28 iulie, premierul i-a îndemnat pe agricultori să nu se lase ademeniți de politicienii iresponsabili și i-a chemat la dialog. 

Ion Chicu, prim-ministru al R. Moldova:Nu permiteți lăcustei politice să intre în sectorul dvs. Guvernul vine cu suport. Vă propun să avem dialog focusat pe problemele reale și nu pe politică. Nu faceți acțiuni ilegale, nu vă lăsați ademenți de politicieni responsabili. Nu blocați traseele. Asemea manifestări vă prejudiciază pe dvs. Guvernul va veni cu suportul posibil. Suntem deschiși pentru discuții”.

Potrivit premierului Chicu, Guvernul va aloca 300 de milioane de lei pentru agricoltorii care au avut de suferit în urma secetei și ploilor cu grindină. Din suma totală, 100 de milioane vor fi alocate din Fondul de Subvenționare a Agriculturii, iar 200 – din Fondul de Intervenții a Guvernului. Pentru un hectar reînsămânțat după ce a fost semănat în toamnă, guvernul va acoperi 1080 lei. Pentru 1 ha semănat cu grâu, afectat în proporție mai mare de 60% – 1000 lei, orz – 1020 lei, rapiță – 1400 lei. De asemenea, va fi acoperit parțial și prejudiciul cauzat de grindină.

Declarațiile vin după ce, luni, 27 iulie, mai mulți agricultori din raionele Ștefan-Vodă și Căușeni au ieșit la protest cu tractoare și combine, iar ca să se facă auziți, aceștia au blocat drumul și și-au anunțat revendicările.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram