/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Traseul Soroca - Otaci, o bătaie de cap pentru șoferii din nordul țării. Nu a mai fost reparat de 30 de ani

31 iulie 2020, ora 06:55

Unul dintre cele mai distruse drumuri din țară, traseul Soroca-Otaci, ce se întinde pe o distanță de 60 de kilometri, continuă să arate ca după război. Șoferii sunt mai mereu cu nervii întinși la maximum și scot, anual, mii de lei din buzunare ca să-și repare mașinile. Pe drumul, care nu a văzut asfalt nou de trei deceni, unele gropi sunt cât roata. Cei de sus dau asigurări că anumite porțiuni din acest traseu vor fi reparate, anul acesta chiar, însă când mai exact, au evitat să spună.

„Mașina mea este veche, acum se rup bucăți din ea. Sunt doar gropi aici, peste tot, o groapă în alta”, spune un bărbat.

Șoferii se plâng că impozitul pentru întreținerea drumurilor este mare, însă nu văd niciun folos din asta.

„Drumul a fost asfaltat încă în perioada sovietică. De atunci nu s-a mai făcut nimic”.

„Am cheltuit pentru reparația mașinii cinci mii de lei, dar totul scârțâie din nou, roata are defecțiuni, nu e posibil să circuli. Ei își pun banii în buzunar. În acest an am plătit de două ori taxa pentru folosirea drumului pentru că s-a pierdut factura”.

„Mi-am cumpărat mașină acum două luni și deja este defectă. Drumul este foarte rău. Au astupat gropile cu moloz, inutil”.

Traseul Soroca-Otaci are o lungime de aproape 60 de kilometri, fiind o cale de legătură cu Ucraina. Reprezentanții de la „Drumuri Soroca” au declarat la telefon că acest traseu nu se află în gestiunea lor.

„Drumuri-Soroca”? Vrem să obținem informație cu privire la drumul R9. –Adresați-vă la cei de la Chișinău, noi nu oferim informații. La revedere”.

Pentru TV8, un responsabil de la Administrația de Stat a Drumurilor ne-a spus că anul acesta sunt planificate lucrări de întreținere a unor porțiuni, doar că nu cunoaște când ar putea începe acestea. În schimb, în cadrul unei vizite de lucru în regiunea de nord, prim-ministrul Ion Chicu a declarat că drumul național Soroca-Otaci va fi reparat, însă și el a evitat să dea vreun termen.

„Am mers cândva pe drumul Soroca-Otaci, a fost acum 20 de ani. Știu că sunt multe găuri. Acest drum, la fel ca și alte drumuri din țară, va intra în reparație. Clar că nu pot fi reparate toate drumurile într-un an”, a spus premeirul Ion Chicu.

Potrivit unei informații publicate pe site-ul Ministerului Economiei și Infrastructurii, lucrările de reparație a traseului R14 trebuiau să demareze în luna februarie, dar nu este clar de ce procesul a fost sistat.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram