Agenţia Navală susţine că va verifica toată documentaţia privind nava sub pavilionul Moldovei despre care presa internaţională a scris că ar fi transportat 2.750 de tone de nitrat de amoniu, stocate în depozitul portului din Beirut, care ar fi provocat explozia din capitala Libanului în seara zilei de ieri. Contactaţi de TV8, reprezentanţii Agenţiei Navale au precizat că vasul de mai mulţi ani nu mai este sub pavilionul Republicii Moldova.

„La moment, Agenția Navală examinează toată documentația. Nava de mulți ani nu este sub pavilionul nostru, dar noi am ridicat toată documentația. Ulterior informația va fi postată pe site-ul oficial al Agenției”, au precizat reprezentanţii Agenţiei.

Totodată, azi dimineaţă Ministerul de Externe al Republicii Moldova a pasat acest subiect către Agenţia Navală.

„Cu referire la informațiile din presa internațională privind pretinsa apartenență a navei din portul Beirut pavilionului Republicii Moldova, MAEIE recomandă consultarea Agenției Navale care gestionează registrul respectiv”, se spune într-un mesaj publicat pe pagina ministerului.

O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți, în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005. Cel puțin 78 de oameni au murit și 4.000 au fost răniți. Libanul a decretat trei zile de doliu național începând de miercuri.

Explozia din Beirut, provocată de nitratul de amoniu, adus de nava unui rus sub pavilionul Moldovei

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!