Sute de mii de oameni își manifestă nemulțumirea la Stella din Minsk față de președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko. Este a opta zi consecutivă de protest, scrie tut.by.

„La protest a ieșit o pătrime din populația orașului”. „Oamenii vin și vin. Așa ceva nu am văzut niciodată”, spun participanții la protest. Persoanele care de asemenea vreau să se alăture sunt îndemnate să ia cu ele apă potabilă pentru ceilalți protestatari.

Foto: tut.by

Foto: tut.by

Foto: tut.by

Foto: tut.by

În preajma Stellei, la intersecția străzilor „Mașerova” și „Pobeditelei” semafoarele nu lucrează. Polițiști nu sunt. Pietonii și șoferii de sine stătător reglează circulația rutieră.

De la alegerile prezidențiale controversate de duminică trecută au avut loc proteste în întreaga ţară împotriva conducerii autoritare a lui Aleksandr Lukaşenko, care se agaţă de putere de un sfert de secol. Mulţi contestă afirmaţia sa că a câştigat detaşat al şaselea mandat în fruntea statului duminica trecută.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!