Deputatul socialist Vlad Batrîncea s-a adresat Procuraturii Generale pentru primi informații despre cazul celor 1200 de camere de filmat care au fost cumpărate și instalate în centrele de bacalaureat pe timpul când actuala lideră a Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, era ministră a Educației. Mai exact, deputatul cere procurorilor să confirme sau să infirme dacă în acea perioadă a fost intentată o cauză penală „pe marginea trucării licitație privind achiziționarea a 1 200 camere de supraveghere, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, care urmau a fi instalate în centrele de bacalaureat în anul 2013”.

Potrivit lui Batrîncea, procesul penal a fost intentat în 2013, dar a fost ulterior clasat, iar apoi reluat, fără să se mai știe finalitatea acestuia.

„În legătură cu acest fapt am solicitat Procuraturii Generale să îmi comunice următoarea informație:
– să confirmați sau să infirmați dacă a fost intentată cauză penală pe marginea trucării licitație privind achiziționarea a 1 200 camere de supraveghere, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, care urmau a fi instalate în centrele de bacalaureat în anul 2013;
– în cazul existenței unei asemenea cauze penale, ce acțiuni procesuale au fost întreprinse și cu ce s-au soldat?
– este just că, în cazul existenței unei asemenea cauze penale, a fost clasat procesul penal? Totodată, care au fost circumstanțele care au determinat clasarea procesului penal?”, se spune în adresarea deputatului socialist.

Întreaga adresare o vedeți mai jos.

Într-un răspuns pentru tv8.md, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Aurica Jardan, a menționat că „Maia Sandu a respectat întotdeauna legea și interesul oamenilor”.

„Maia Sandu nu are nimic de ascuns. Procuratura poate să verifice de câte ori vrea. Decât să piardă timpul, mai bine ar clarifica câți bani furați de la oameni primea Dodon în kuliok de la Plahotniuc. Dodon și socialiștii lui sunt leneși și corupți și nu au făcut nimic bun pentru oameni în patru ani”, se spune în mesajul PAS.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!