/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/DOC/ Socialiștii vor să scoată de la naftalină un dosar pornit când Sandu era ministra Educației. Reacția PAS

missing
24 august 2020, ora 16:13

Deputatul socialist Vlad Batrîncea s-a adresat Procuraturii Generale pentru primi informații despre cazul celor 1200 de camere de filmat care au fost cumpărate și instalate în centrele de bacalaureat pe timpul când actuala lideră a Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, era ministră a Educației. Mai exact, deputatul cere procurorilor să confirme sau să infirme dacă în acea perioadă a fost intentată o cauză penală „pe marginea trucării licitație privind achiziționarea a 1 200 camere de supraveghere, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, care urmau a fi instalate în centrele de bacalaureat în anul 2013”.

Potrivit lui Batrîncea, procesul penal a fost intentat în 2013, dar a fost ulterior clasat, iar apoi reluat, fără să se mai știe finalitatea acestuia.

„În legătură cu acest fapt am solicitat Procuraturii Generale să îmi comunice următoarea informație:
– să confirmați sau să infirmați dacă a fost intentată cauză penală pe marginea trucării licitație privind achiziționarea a 1 200 camere de supraveghere, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, care urmau a fi instalate în centrele de bacalaureat în anul 2013;
– în cazul existenței unei asemenea cauze penale, ce acțiuni procesuale au fost întreprinse și cu ce s-au soldat?
– este just că, în cazul existenței unei asemenea cauze penale, a fost clasat procesul penal? Totodată, care au fost circumstanțele care au determinat clasarea procesului penal?”, se spune în adresarea deputatului socialist.

Întreaga adresare o vedeți mai jos.

Într-un răspuns pentru tv8.md, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Aurica Jardan, a menționat că „Maia Sandu a respectat întotdeauna legea și interesul oamenilor”.

„Maia Sandu nu are nimic de ascuns. Procuratura poate să verifice de câte ori vrea. Decât să piardă timpul, mai bine ar clarifica câți bani furați de la oameni primea Dodon în kuliok de la Plahotniuc. Dodon și socialiștii lui sunt leneși și corupți și nu au făcut nimic bun pentru oameni în patru ani”, se spune în mesajul PAS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram