20 de deținuți din penitenciarele din Moldova sunt contaminați de COVID-19. Alte 14 cazuri sunt la etapa de recuperare, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor. 

Persoanele private de libertate a căror teste au fost confirmate pozitiv au fost transferați în Secția boli infecțioase a Penitenciarului nr.16-Pruncul unde urmează tratament, în regim de izolare și administrat conform protocolului clinic național, dintre acestea 19 cazuri prezintă forme ușoare ale bolii si 1 caz de gravitate medie.

Până în prezent au fost efectuate 93 teste.

Totodată, în perioada 11 martie-25 august 2020 au fost înregistrate 68 cazuri cu infecția SarsCov-2 în rândul personalului penitenciar și 34 de cazuri COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate. Dintre ele 18 au fost în Penitenciarul nr.13-Chișinău, 15 din Penitenciarul nr.17-Rezina și o persoană care a fost transferată din Ucraina. În perioada nominalizată în sistemul penitenciare nu a fost înregistrat nici un deces cauzat de virus.

Potrivit ANP, atât angajații, cât și deținuții sunt asigurați suficient cu medicamente pentru tratamentul COVID-19 antivirale, antipiretice, anticoagulante, consumabile, inclusiv echipamente de protecție, dezinfectanți.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!