A căzut de pe bicicletă și a avut ghinionul să ajungă cu piciorul într-un grilaj. I s-a întâmplat unui bărbat din orașul Căușeni, care a rămas blocat între gratii, fiind nevoie de intervenția salvatorilor pentru a-l scoate. Între timp, aceste instalații de fier sunt o adevărată problemă și în capitală. Pentru că multe dintre ele sunt avariate, în orice moment cineva poate să se rănească.

Pentru a-l salva pe biciclistul în vârstă de 45 de ani, pompierii au folosit o pompă hidraulică. Acesta a rămas blocat cu piciorul într-un canal de scurgere de pe o strada din oraș. Incidentul s-a întâmplat după ce acesta a căzut de pe bicicletă. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori din cadrul Unității salvatori și pompieri Căușeni care în mai puțin de 15 minute au efectuat operațiunea de deblocare. Acesta a fost examinat de un serviciu medical, dar nu a avut de suferit.

Acum câteva zile, și un copil a trecut printr-o situație similară. Doar că incidentul a avut loc în orașul Ocnița. Minorul, de 9 ani, a vrut să recupereze telefonul mobil pe care l-a scăpat într-o gură de scurgere, dar și-a blocat piciorul. A fost scos dintre gratii, tot cu ajutorul salvatorilor.

Și în capitală, grilajele prin care se scurge apa acumulată pe străzi, dau bătăi de cap locuitorilor. Multe dintre ele abia de se țin sau sunt avariate, iar din această cauză reprezintă pericol pentru trecători.

„Păi sunt periculoase, dar de ce stă întrebarea în felul următor, de ce n-ar putea să aibă grijă corespunzător slujbele care decid și care sunt plătite pentru asta”.

„Gurile de canalizare tot timpul nu sunt protejate, tot timpul o să fie un pericol pentru toți, nu contează, pentru maturi sau pentru copii. MUSCA 00:14-00:19 Cu siguranță îi atenționăm și atât timp cât suntem cu ei îi supraveghem la maxim”.

În municipiul Chişinău sunt amplasate circa 100 de mii de căminuri, care sunt acoperite cu trape din fontă sau capace din beton armat. Doar 20 de mii sunt în gestiunea furnizorului de apă, restul sunt la balanţa societăților pe acțiuni „Termoelectrica”, „Moldova-Gaz”, „Moldtelecom” şi „Exdrupo”. Anterior, întreprinderile au reclamat zeci de cazuri când capacele și grilajele din fier erau furate pentru a fi duse la fier uzat. Pentru un grilaj nou, este nevoie de 1 200 de lei.

REPORTER: NICOLETA DODON
OPERATOR: ROMAN BAHNĂ

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!