/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Blocați în canalele de scurgere. Gurile de canalizare neprotejate continuă să fie un pericol pentru trecători

missing
28 august 2020, ora 20:39

A căzut de pe bicicletă și a avut ghinionul să ajungă cu piciorul într-un grilaj. I s-a întâmplat unui bărbat din orașul Căușeni, care a rămas blocat între gratii, fiind nevoie de intervenția salvatorilor pentru a-l scoate. Între timp, aceste instalații de fier sunt o adevărată problemă și în capitală. Pentru că multe dintre ele sunt avariate, în orice moment cineva poate să se rănească.

Pentru a-l salva pe biciclistul în vârstă de 45 de ani, pompierii au folosit o pompă hidraulică. Acesta a rămas blocat cu piciorul într-un canal de scurgere de pe o strada din oraș. Incidentul s-a întâmplat după ce acesta a căzut de pe bicicletă. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori din cadrul Unității salvatori și pompieri Căușeni care în mai puțin de 15 minute au efectuat operațiunea de deblocare. Acesta a fost examinat de un serviciu medical, dar nu a avut de suferit.

Acum câteva zile, și un copil a trecut printr-o situație similară. Doar că incidentul a avut loc în orașul Ocnița. Minorul, de 9 ani, a vrut să recupereze telefonul mobil pe care l-a scăpat într-o gură de scurgere, dar și-a blocat piciorul. A fost scos dintre gratii, tot cu ajutorul salvatorilor.

Și în capitală, grilajele prin care se scurge apa acumulată pe străzi, dau bătăi de cap locuitorilor. Multe dintre ele abia de se țin sau sunt avariate, iar din această cauză reprezintă pericol pentru trecători.

„Păi sunt periculoase, dar de ce stă întrebarea în felul următor, de ce n-ar putea să aibă grijă corespunzător slujbele care decid și care sunt plătite pentru asta”.

„Gurile de canalizare tot timpul nu sunt protejate, tot timpul o să fie un pericol pentru toți, nu contează, pentru maturi sau pentru copii. MUSCA 00:14-00:19 Cu siguranță îi atenționăm și atât timp cât suntem cu ei îi supraveghem la maxim”.

În municipiul Chişinău sunt amplasate circa 100 de mii de căminuri, care sunt acoperite cu trape din fontă sau capace din beton armat. Doar 20 de mii sunt în gestiunea furnizorului de apă, restul sunt la balanţa societăților pe acțiuni „Termoelectrica”, „Moldova-Gaz”, „Moldtelecom” şi „Exdrupo”. Anterior, întreprinderile au reclamat zeci de cazuri când capacele și grilajele din fier erau furate pentru a fi duse la fier uzat. Pentru un grilaj nou, este nevoie de 1 200 de lei.

REPORTER: NICOLETA DODON
OPERATOR: ROMAN BAHNĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram