Începând de astăzi salariile a peste 40 de mii de lucrători din sistemul medical va fi majorat cu 30 la sută. Deși acest lucru a fost anunțat încă la începutul verii, autoritățile au decis să mărească salariile abia în toamnă, înaintea alegerilor prezidențiale. În timp ce unii lucrători medicali au salutat decizia, alții văd decizia mai degrabă ca pe una electorală.

Taisia Ardelean are 50 de ani. Deja de 32 de ani face parte din sistemul medical, iar salariul pe care îl câștigă acum e de doar 4300 de lei. Femeia activează în calitate de asistentă medicală, în cadrul unui centru consultativ din Capitală. Majorarea salariului cu 30 la sută este o promisiune mai mult electorală, spune asistenta.

TAISIA ARDELEAN, ASISTENTĂ MEDICALĂ, IMSP CENTRU: „Acesta e salariu? Acesta nu e salariu, e o „indemnizație”. Numai promisiuni. La medici încă e mai mare, dar la soră…”

LEONTINA STADNIC, ȘEF SECȚIA CONSULTATIVĂ, IMSP RÎȘCANI: „Să sperăm că se vor uita cu privirea la noi, oameni care suntem pe prima linie a frontului”.

Nu avem dreptul să răspundem la întrebări. Așa a fost indicația? În legătură cu anunțul autorităților că de astăzi se va majora salariul cu 30 la sută. – Foarte bine, mă bucur”.

Potrivit informațiilor oficiale, de salarii majorate vor beneficia peste 40 de mii de lucrători medicali, inclusiv șoferii ambulanțelor, din serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească și autosanitarelor din serviciul AVIASAN. Deși autoritățile au anunțat acest lucru încă la începutul verii, decizia a intrat în vigoare de astăzi, cu două luni înainte de alegerile prezidențiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!