/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Ce spun lucrătorii medicali despre majorarea de salarii promisă: Acesta nu e salariu, e o „indemnizație”

missing
01 septembrie 2020, ora 21:39

Începând de astăzi salariile a peste 40 de mii de lucrători din sistemul medical va fi majorat cu 30 la sută. Deși acest lucru a fost anunțat încă la începutul verii, autoritățile au decis să mărească salariile abia în toamnă, înaintea alegerilor prezidențiale. În timp ce unii lucrători medicali au salutat decizia, alții văd decizia mai degrabă ca pe una electorală.

Taisia Ardelean are 50 de ani. Deja de 32 de ani face parte din sistemul medical, iar salariul pe care îl câștigă acum e de doar 4300 de lei. Femeia activează în calitate de asistentă medicală, în cadrul unui centru consultativ din Capitală. Majorarea salariului cu 30 la sută este o promisiune mai mult electorală, spune asistenta.

TAISIA ARDELEAN, ASISTENTĂ MEDICALĂ, IMSP CENTRU: „Acesta e salariu? Acesta nu e salariu, e o „indemnizație”. Numai promisiuni. La medici încă e mai mare, dar la soră…”

LEONTINA STADNIC, ȘEF SECȚIA CONSULTATIVĂ, IMSP RÎȘCANI: „Să sperăm că se vor uita cu privirea la noi, oameni care suntem pe prima linie a frontului”.

Nu avem dreptul să răspundem la întrebări. Așa a fost indicația? În legătură cu anunțul autorităților că de astăzi se va majora salariul cu 30 la sută. – Foarte bine, mă bucur”.

Potrivit informațiilor oficiale, de salarii majorate vor beneficia peste 40 de mii de lucrători medicali, inclusiv șoferii ambulanțelor, din serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească și autosanitarelor din serviciul AVIASAN. Deși autoritățile au anunțat acest lucru încă la începutul verii, decizia a intrat în vigoare de astăzi, cu două luni înainte de alegerile prezidențiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram