/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

O „Cușma lui Guguță” de dimensiuni imense va fi sculptată în centrul Chișinăului

missing
11 septembrie 2020, ora 13:30

În centrul Capitalei va apărea o sculptură sub formă de „Cuşma lui Guguţă”. Desăre aceasta a anunțat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. Compoziția sculpturală ce va avea forma unei căciuli imense de 6-7 metri.

Conceptul compoziției a fost prezentat astăzi, iar lucrările pentru ridicarea sculpturii vor începe în curând. Inițiativa aparține Academiei de Studii Economice a Moldovei.

Totodată, încă nu a fost stabilit locul unde va fi amplasată sculptura.

Cușma lui Guguță” este un simbol al copilăriei, iar în acest fel, aducem un omagiu scriitorului Spiridon Vangheli, pentru opera și creațiile sale, care au dus faima Republicii Moldova în întreaga lume. „Cușma lui Guguță” este un simbol și o valoare cultural-artistică a poporului nostru”, susține primarul.

Vedeți mai jos proiectul sculpturii

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram