În centrul Capitalei va apărea o sculptură sub formă de „Cuşma lui Guguţă”. Desăre aceasta a anunțat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. Compoziția sculpturală ce va avea forma unei căciuli imense de 6-7 metri.

Conceptul compoziției a fost prezentat astăzi, iar lucrările pentru ridicarea sculpturii vor începe în curând. Inițiativa aparține Academiei de Studii Economice a Moldovei.

Totodată, încă nu a fost stabilit locul unde va fi amplasată sculptura.

Cușma lui Guguță” este un simbol al copilăriei, iar în acest fel, aducem un omagiu scriitorului Spiridon Vangheli, pentru opera și creațiile sale, care au dus faima Republicii Moldova în întreaga lume. „Cușma lui Guguță” este un simbol și o valoare cultural-artistică a poporului nostru”, susține primarul.

Vedeți mai jos proiectul sculpturii

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!