/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

A doua zi după alegeri, instituțiile școlare vor avea zi liberă pentru dezinfectare

missing
17 septembrie 2020, ora 20:40

Ziua de luni, 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale, instituțiile de învățământ vor avea zi liberă pentru dezinfectarea încăperilor. Aceasta se va întâmpla în școlile unde vor fi deschise secții de vot. Despre aceasta anunță ministrul Educației, Igor Șarov.

În cazul când vor fi alegeri în școli, poziția noastră este următoarea: în ziua de sâmbătă și duminică, când vor avea loc alegerile, ele vor activa, iar luni, când trebuie să fie reluat, după vacanță, procesul de studii, noi vom prelungi vacanța, dând posibilitatea ca să dezinfectăm aceste spații. Aceasta a fost o poziție în prealabil care a fost acceptată, inclusiv, de către colegii de la CEC și de prim-ministru”, a declarat Șarov la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Ministrul susține că aceeași practică se va aplica și în cazul în care va exista al doilea tur de scrutin.

Totodată, Șarov consideră că nu poate fi interzisă organizarea secțiilor de vot în școli acolo unde nu există alte spații pentru acest exercițiu. În opinia lui, interzicerea nu va duce la o bună desfășurare a scrutinului prezidențial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram