Ziua de luni, 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale, instituțiile de învățământ vor avea zi liberă pentru dezinfectarea încăperilor. Aceasta se va întâmpla în școlile unde vor fi deschise secții de vot. Despre aceasta anunță ministrul Educației, Igor Șarov.

În cazul când vor fi alegeri în școli, poziția noastră este următoarea: în ziua de sâmbătă și duminică, când vor avea loc alegerile, ele vor activa, iar luni, când trebuie să fie reluat, după vacanță, procesul de studii, noi vom prelungi vacanța, dând posibilitatea ca să dezinfectăm aceste spații. Aceasta a fost o poziție în prealabil care a fost acceptată, inclusiv, de către colegii de la CEC și de prim-ministru”, a declarat Șarov la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Ministrul susține că aceeași practică se va aplica și în cazul în care va exista al doilea tur de scrutin.

Totodată, Șarov consideră că nu poate fi interzisă organizarea secțiilor de vot în școli acolo unde nu există alte spații pentru acest exercițiu. În opinia lui, interzicerea nu va duce la o bună desfășurare a scrutinului prezidențial.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!