/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Candu avertizează CEC după ce nu a fost înregistrat în cursa electorală: „Îmi dezlegați mâinile să fac multe alte chestiuni”

17 septembrie 2020, ora 19:39

Andrian Candu, candidatul înaintat de partidul Pro Moldova pentru alegerile prezidențiale din acest an, avertizează Comisia Electorală Centrală, după ce astăzi nu a fost înregistrat în cursa pentru fotoliul de președinte. Candu spune că acțiunile CEC sunt abuzive și că va ajunge și la CtEDO pentru a-și apăra drepturile.

Andrian Candu are interesul cel mai mare să fie candidat și să lupte împotriva voastră. Dar vă atrag atenția, în cazul în care o să abuzați, îmi dezlegați mâinile să fac multe alte chestiuni și îmi voi face dreptatea până, inclusiv, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Și o să demonstrăm că abuzați rău intenționat și că, de fapt, acționați la indicații politice”, a declarat Candu, după ședința CEC.

Potrivit lui, refuzul de a fi înregistrat un candidat este o încălcare gravă a unor drepturi fundamentale și se pune în pericol întregul exercițiu electoral.

Politicianul susține că drept motiv pentru a nu-l înregistra este faptul că în unele raioane nu s-a atins pragul de 600 de semnături pe care îl prevede legislația. „Au început să descalifice sau să anuleze semnăturile astfel încât, în unele raioane, nu au ajung câteva semnături până la 600”, a precizat Candu.

Unii membri ai CEC sunt foarte rău intenționați și special fac în așa fel încât candidatul Andrian Candu să nu fie înregistrat. Să refuze înregistrarea pe motive foarte tehnice și foarte subiective și interpretate cu rea intenție.  Avem impresia că aceasta se face intenționat pentru că Andrian Candu și echipa Pro Moldova a ajuns un pericol pentru președintele Igor Dodon”, a precizat președintele Pro Moldova.

CEC nu a putut decide astăzi dacă Andrian Candu poate fi înregistrat oficial drept candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Asta pentru că au apărut mai multe erori în listele pentru colectarea semnăturilor. Astfel, CEC se va întruni mâine la 15.00 pentru a continua dezbaterile.

Andrian Candu împreună cu Sergiu Sârbu au prezentat astăzi CEC-ului 25 mii de semnături colectate din 30 localități din țară. Dintre acestea peste 18.000 au fost validate de către CEC.

CEC nu a putut decide dacă Andrian Candu poate fi înregistrat în cursa pentru prezidențiale

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram