Ministrul Educației, Igor Șarov, susține că își poate exprima opinia referitor la un subiect, atunci când poartă responsabilitatea pentru sistemul educațional și când este responsabil de sănătatea oamenilor. Astfel comentat ministrul declarația de ieri a președintelui Igor Dodon, care a spus într-o emisiune tv că dacă și-ar dori „mâine ar fi demis ministrul” pentru critica adusă la adresa lui. Este vorba despre un mesaj al lui Șarov, prin care critică faptul că Dodon a intrat fără mască într-o instituție de învățământ și nu a păstrat distanța socială față de profesori și elevi.

Eu vreau să cred că pot să-mi permit să-mi expun un punct de vedere atunci când ai în spate un sistem educațional, oamenii de cultură sănătatea și responsabilitatea cărora trebuie să mi-o asum”, a precizat Șarov la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Ministrul Educației spune că nu a fost apostrofat la acest subiect nici de premierul Chicu, nici de președintele PDM, Pavel Filip.

Eu nu pot să comentez expresia sau spusele domnului președinte Dodon fiindcă eu mi-am expus un punct al meu de vedere vizavi de acest subiect. Noi trăim într-un stat democratic, fiecare își expune punctul de vedere și lăsăm la latitudinea cetățenilor să judece în ce măsură am avut dreptate. Astăzi a fost emis un comunicat prin care a fost declarat că noi nu comentăm declarațiile politicienilor care sunt implicați în campania electorală, iar în ceea ce privește demisia, există legislația”, a declarat Șarov.

Declarațiile președintelui Dodon la adresa lui Șarov a provocat discuții aprinse în societate, iar un grup de persoane a inițiat și o petiție în adresa șefului de la Educație.

După incidentul cu Igor Dodon, Ministerul Educației a emis un ordin prin care interzice accesul în instituțiile de învățământ a persoanelor străine și organizarea activităților care nu au tangență cu procesul educațional. Totodată, în ordinul Ministerului se menționează că nerespectarea acestui document va duce la tragerea la răspundere a conducătorilor instituțiilor de învățământ.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!