Peste 80 de evrei hasidici, aflați în pelerinaj, sunt blocați de două zile în Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia veneau din Turcia și urmau să ajungă în Ucraina. Din cauza restricțiilor impuse de țara vecină, pentru cetățenii străini și apatrizi, pelerinii au rămas blocați în Republica Moldova.

Evreii hasidici urmau să ajungă în orașul ucrainean Uman, pentru a sărbători anul nou evreiesc. Aceștia însă au rămas blocați în Aeroportul Internațional Chișinău, fără apă, mâncare și medicamente, deoarece bagajele le-au fost luate. Din imaginile filmate de către pelerini, se vede cum unii stau întinși pe scaunele din aeroport, iar alții dorm chiar la podea.

Motivul, pentru care evreii hasidici nu pot ajunge în Ucraina, este că țara vecină a impus restricții din cauza pandemiei de coronavirus, pentru cetățenii străini și apatrizi.

DORINA CEBOTARI, OFIȚER DE PRESĂ, IGPF: „Atâta timp cât persoanele în cauză nu pot confirma că autoritățile statului vecin îi primesc, noi nu putem accepta tranzitarea Republicii Moldova”.

Poliția de Frontieră dă asigurări că se întreprind toate măsurile, pentru ca aceste persoane să se reîntoarcă în țara de unde vin. Interdicțiile de intrare pe teritoriul Ucrainei, pentru cetățenii străini, se mențin până pe 28 septembrie.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!