/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Deputatul Ștefan Gațcan este păzit în continuare de angajații SPPS

missing
19 septembrie 2020, ora 07:30

Deputatul socialist Ștefan Gațcan este păzit în continuare de angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS). Reporterii emisiunii „Întreabă Ghețu” l-au „găsit” pe alesul poporului la clinica unde muncește. 

Reporteră: „– Domnule Gațcan, ne oferiți un minut vă rog”. După ce a observat echipa de filmare, deputatul a stat câteva secunde nemișcat în fața mișinei, alături de unul dintre ofițerii de pază, care a avut grijă să-i deschidă ușa automobilului. Apoi, deputatul a urcat în mașină, fără să scoată un cuvânt.

Între timp, un alt bărbat s-a ivit la poarta clinicii lângă o mașină cu geamurile umbrite. După ce a întrebat echipa de filmare ce caută aici, acesta s-a îndreptat spre mașina medicului. În timp ce Gațcan stătea în mașină, cei doi agenți de pază au schimbat câteva vorbe.

„De ce dumnealui nu vrea să vorbească cu noi, de cine în protejați?”. Ulterior, mașina deputatului urmată de pază a părăsit curtea clinicii. Angajații instituției au spus că deputatul practic în fiecare zi muncește acolo, mai mult, oferă consultații contra cost.

Legea despre statul deputatului în Parlament spune că mandatul de deputat este incompatibil cu exercitarea oricărei alte funcții remunerate, inclusiv a funcției acordate de un stat străin sau organizație internațională, cu excepția activității didactice și științifice desfășurate în afara programului stabilit. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram