Autoritățile dispun în prezent de peste 80 de mii de teste. Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a dat asigurări că acestea sunt în stoc. Declarații în acest sens au fost făcute marți, 22 septembrie, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. 

De asemenea, ministra a spus că urmează a fi procurate încă 100 de mii de teste. Menționăm că, autoritățile au achiziționat din proiectul Băncii Mondiale 100 de mii de teste, iar alte 30 de mii au fost oferite de către Organizația Mondială a Sănătății.

În prezent, nu toți pacienții externați sunt testați din la noul coronavirus. Sunt supuse testului doar persoanele care au făcut forme grave, copiii care au avut pneumonie și cei de până la șapte ani.

Ministra Sănătății a mai adăugat că în viitorul apropiat autoritățile își propun să efectueze cel puțin cinci mii de teste pe zi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!