După ce ieri Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibile constestațiile depuse de PL și PLDM, prin care s-a solicitat anularea circularei CEC, astăzi, președintele Partidului Liberal și candidatul Mișcării Politice Unirea la prezidențiale, Dorin Chirtoacă, a atacat cu recurs hotărârea Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Politicianul i-a cerut CSJ să caseze hotărârea Curții de Apel și să emită o altă decizie prin care să anuleze circulara.

În opinia lui, această circulară contravine atât Constituției Republicii Moldova, Codului electoral, Convenției Europene a Drepturilor Omului, cât și bunului simț.

Amintim că CEC a emis o circulară către partidele politice în care precizează că formațiunile nu sunt concurente electorale la alegerile prezidențiale și nu pot dona pentru candidatul înaintat mai mult de 12 salarii medii lunare pe economie. Aceasta a provocat nemulțumirea mai multor politicieni, iar mai multe formațiuni politice a cerut anularea acestei circulare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!