Trăiește în stradă, deși are un apartament cu trei odăi, chiar în centrul Capitalei. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 78 de ani, care de cinci ani, locuiește printre tufișuri, acolo unde și-a amenajat un loc de dormit. Între timp, apartamentul acesteia este plin, până la refuz, cu lucruri netrebuincioase. Vecinii spun că stau cu frica în sân, deoarece obiectele depozitate sunt periculoase și ar putea lua foc. Mai mult, în blocul de locuit au apărut și șobolani, spun oamenii. Pretorul sectorului Centru ne-a spus că se va documenta pe acest caz.

„E plină până la refuz. Deschideți și vedeți că e până la refuz. De unde ia aceste lucruri? De la gunoi. A fost un caz când un câine a murit la intrare.”

„Soție de fost ofițer. Mereu era îngrijită. Era administratoare secției de plângeri într-un magazine de mobilă.”

Vecinii mai spun că își fac griji pentru securitatea lor. Și asta pentru că, tonele de lucruri adunate în apartamentul femeii sunt periculoase și ar putea izbucni un incendiu. Mai mult decât atât, din cauza acestora, s-au înmulțit șobolanii în bloc. Pentru aceasta, oamenii s-au plâns autorităților.

„Am chemat și pompierii. Aici nu doar incendiu se poate produce. Dar din câte am înțeles, apartamentul este deconectat de la toate celea. Ce zic ceilalți vecini? – Același lucru.”

Toți vecinii ne-am plâns peste tot. Nu știm. Vreodată au evacuat? – Da, demult. Dar dumneaei a reușit să-l umple din nou.”

De partea cealaltă, femeia spune că toate lucrurile îi aparțin. De cinci ani, însă își duce traiul afară. De plouă, de ninge, adoarme și se trezește printre tufișurile de pe strada Ismail, din Capitală. Întrebată de ce nu locuiește în apartament, spune că îi este frică, întrucât ar fi fost bătută de un vecin, motiv pentru care a fugit de acasă. Deși acela nu mai locuiește acolo, femeia nu s-a întors în locuința sa. Ea spune că nu are pe nimeni. Soțul a decedat, iar cei doi copii au plecat în lumea mare.

ZINAIDA: „Mi-e frică. Sincer, mi-e frică… – Iarna cum e? – La fel. Îmi fac din carton un fel de locușor și mă culc în interior.”

Cât despre igiena personală…

ZINAIDA:În tufiș? Da, iau un vas, noaptea, când oamenii dorm. – Cu apă rece? – Da. – Dar iarna? – Și iarna așa.”

Femeia spune că a lucrat toată viața în domeniul vânzări, iar acum are pensie. Însă, pentru a aduna un ban în plus, adună hârtie și sticle, pe care le vinde.

ZINAIDA: „Iată adun sticle și o să-mi cumpăr pâine.”

Deși nu-i cunosc istoria de viață, trecătorii spun o văd ca pe o femeie liniștită și grijulie.

ILIE HADÂRCĂ: „Când m-am mutat, cu vreun an în urmă, am observat-o pe la tomberoanele de gunoi. Strângea cartoane.  – Nu umblă cu cerșitul? – Nu. Deloc. Am vrut să-i dau o dată și nu a acceptat. Poate o apă…

„Strânge, mătură, cu câinii stă. Nu putem să spunem nimic rău de ea.”

Pretorul sectorului Centru ne-a spus că se va documenta pe acest caz și ne-a sugerat să discutăm la acest subiect cu vicepretorul. Cel din urmă nu ne-a răspuns la telefon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!