De astăzi, elevii vor reveni la durata obișnuită a unei ore academice, care este de 45 de minute. De asemenea, distanța fizică dintre elevi a fost modificată de la 1,5 m la 1 m. Acest lucru a fost discutat în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Aceste și alte prevederi care se referă organizarea spațiilor în clase/sălile pentru cursuri, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, se conțin în Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Viceprimara capitalei, Angela Cutasevici, a precizat că noile modificări vor oferi posibilitate instituțiilor de învățământ să reconfigureze spațiile școlare, incluzând mai mulți elevi în procesul educațional.

De asemenea, pe parcursul săptămânii precedente, reprezentanții Direcției generale educație tineret și sport (DGETS) au desfășurat mai multe vizite de monitorizare cu privire la respectarea normelor în procesul de organizare a alimentației elevilor; activitatea comisiilor de triere și respectarea unui flux corespunzător de copii în instituțiile de învățământ.

E de menționat că DGETS va monitoriza în continuare organizarea şi desfăşurarea procesului de alimentaţie gratuită a elevilor din instituțiile de învăţământ primar şi secundar; acordarea asistenţei metodice, la necesitate, directorilor instituţiilor de învăţământ în scopul diminuării şi evitării problemelor în procesul de organizare şi desfăşurare a alimentaţiei elevilor; raportarea sistematică privind rezultatele monitorizării organizării şi desfăşurării alimentaţiei gratuită a elevilor din instituțiile de învăţământ primar şi secundar, ciclu I şi II şi intervenirea promptă cu soluţii, în cazul apariţiei unor probleme.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!