O următoare ședință a Parlamentului ar putea avea loc după alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Asta după ce, potrivit deputaților Monica Babuc și Vasile Năstase, șapte aleși ai poporului și mai multe persoane din Secretariatul Parlamentului au fost infectați cu COVID-19. Declarațiile au fost făcute, miercuri, 30 septembrie, de către deputata Partidului Democrat, Monica Babuc și deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Monica Babuc, deputată PD:Avem șapte infectați cu COVID-19 și mai multe persoane din Secretariatul Parlamentului. Cum se poate întruni Parlamentul în această situație? Există posibilitatea să ne întâlnim online, dar nu pot fi luate decizii online. Trebuie să aprobăm modificări la prevederile Legislației, trebuie să prevedem o mai mare marjă de manevră. Dacă va avea loc ședința, în Parlament vor fi dezbateri electorale, acest lucru nu poate fi negat”.

Vasile Năstase, deputat Platforma DA:O următoare ședință ar putea fi după alegerile prezidențiale. Există biroul permanent și ar putea să spună, haideți să discutăm probleme legate strict de asta. Cu aceste alegeri punem în pericol sănătatea oamenilor”.

Marți, 29 septembrie, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Corneliu Furculiță a anunțat că a fost testat pozitiv cu COVID-19 și că se află în autoizolare la domiciliu.

Anterior, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție prin care a fost stabilit un regim de autoizolare la domiciliu pentru deputați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!