Chiar dacă prețurile medii de consum au scăzut în luna septembrie curent, prețul pentru medicamente și pentru unele produse alimentare au crescut. Informația a fost prezentată de Biroul Național de Statistică, care a publicat astăzi evoluția prețurilor de consum din Republica Moldova. 

Totodată, au crescut prețurile și la accesorii pentru scris, obiectele de igienă, elemente pentru interiorul apartamentului, unelte de muncă electrice și țigări.

Mai mult, în luna septembrie, a fost înregistrată majorarea tarifelor la diferite cursuri de limbi străine, cu 12,6%, cheltuieli legate de cultură și sport, cu 11,1%, plata pentru chiria în cămine studențești, cu 7,6%, serviciile transportului aerian de pasageri, 4,4%, serviciile taximetrelor, cu 3,3%, serviciile stomatologice – cu 1,1%.

Biroul Național de Statistică mai anunță că, în perioada de raport, au fost înregistrate creșteri de preţuri la următoarele produse alimentare: fructe de livadă sâmburoase, ulei de floarea soarelui, carne de porc, carne de oi, ouă de găină și boboase, lapte și produse lactate, miere de albine.

În luna septembrie curent, inflaţia anuală  a constituit 2,32%, la produse alimentare – 5,91%, mărfuri nealimentare – 0,39% și servicii prestate populaţiei – 0,68%.

Prețurile medii de consum în luna septembrie faţă de luna august curent s-au redus cu 0,26%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!