/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Când am putea scăpa de inundațiile de pe strada Albișoara. Răspunsul unui viceprimar

missing
14 octombrie 2020, ora 22:56

Pentru reabilitarea străzii Albișoara și adâncirea râului Bîc, astfel încât drumul să nu mai fie inundat la fiecare ploaie, am avea nevoie de peste 100 de milioane de euro și cel puțin 3 – 4 ani pentru realizarea lucrărilor în acest sens. Declarațiile au fost făcute de către viceprimarul Victor Chironda, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Potrivit lui Victor Chironda, până nu va fi identificată suma de peste 100 de milioane de euro pentru realizarea unui proiect complex de reabilitare a străzii Albișoare, șoseaua va fi inundată la fiecare ploaie torențială.

Victor Chironda, viceprimar:S-a spus clar că trebuie de schimbat asfaltul, dar oamenii nu înțeleg că lucrurile sunt legate. Am venit cu măsuri suplimentare legate de albia râului Bîc. Strada Albișoara nu se va inunda când orașul va avea bani și vom adânci râul Bîc. Aceste lucrări sunt costisitoare.  Așa va lucra strada Albișoară până când vom avea bani. Șoferii spuneau că problema străzii este starea proastă a drumului de acolo. Ceea ce am făcut noi, este că am suplinit gurile de captare și probabilitatea că strada se va inunda a scăzut. Capacitatea străzii de a evacua apa de pe stradă va fi mai mare. În 2014 a fost făcut un proiect care se referea la toată lungimea rîului Bîc și atunci costul lucrărilor a fost evaluat la 50 de milioane de lei și asta doar pe perimetrul străzilor Mesager și Haltei. În realitate, trebuie de făcut un complex hidrologic, iar suma ar putea depăși și 100 de milioane de euro. Specialiștii spun că trebuie de reorganizat bazinile de acumulare. Lucrările ar putea fi realizate în 3-4 ani”.

Cea mai recentă ploaie a transformat în râu strada Albișoara, mașinile au plutit pe apa care s-a adunat, iar oamenii au traversat carosabilul în timp ce șuvoaiele le ajungeau la brâu.

 

/VIDEO/ Recent reparată, strada Albișoara este inundată. Mașinile plutesc pe carosabil

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram