Pentru reabilitarea străzii Albișoara și adâncirea râului Bîc, astfel încât drumul să nu mai fie inundat la fiecare ploaie, am avea nevoie de peste 100 de milioane de euro și cel puțin 3 – 4 ani pentru realizarea lucrărilor în acest sens. Declarațiile au fost făcute de către viceprimarul Victor Chironda, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Potrivit lui Victor Chironda, până nu va fi identificată suma de peste 100 de milioane de euro pentru realizarea unui proiect complex de reabilitare a străzii Albișoare, șoseaua va fi inundată la fiecare ploaie torențială.

Victor Chironda, viceprimar:S-a spus clar că trebuie de schimbat asfaltul, dar oamenii nu înțeleg că lucrurile sunt legate. Am venit cu măsuri suplimentare legate de albia râului Bîc. Strada Albișoara nu se va inunda când orașul va avea bani și vom adânci râul Bîc. Aceste lucrări sunt costisitoare.  Așa va lucra strada Albișoară până când vom avea bani. Șoferii spuneau că problema străzii este starea proastă a drumului de acolo. Ceea ce am făcut noi, este că am suplinit gurile de captare și probabilitatea că strada se va inunda a scăzut. Capacitatea străzii de a evacua apa de pe stradă va fi mai mare. În 2014 a fost făcut un proiect care se referea la toată lungimea rîului Bîc și atunci costul lucrărilor a fost evaluat la 50 de milioane de lei și asta doar pe perimetrul străzilor Mesager și Haltei. În realitate, trebuie de făcut un complex hidrologic, iar suma ar putea depăși și 100 de milioane de euro. Specialiștii spun că trebuie de reorganizat bazinile de acumulare. Lucrările ar putea fi realizate în 3-4 ani”.

Cea mai recentă ploaie a transformat în râu strada Albișoara, mașinile au plutit pe apa care s-a adunat, iar oamenii au traversat carosabilul în timp ce șuvoaiele le ajungeau la brâu.

 

/VIDEO/ Recent reparată, strada Albișoara este inundată. Mașinile plutesc pe carosabil

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!