Și candidatul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, la prezidențiale uită că este pandemie de virusul COVID-19 în Republica Moldova și adună sute de oameni la adunările sale electorale. Mai mult, se laudă cu numărul mare de participanți și pe rețelele de socializare. Așa a fost la o adunare recentă pe care politicianul a organizat-o în orașul Fălești. Aceasta în timp ce raionul Fălești se află sub cod roșu de alertă epidemiologică, unde se înregistrează 128 de cazuri de infecție cu COVID-19 la 100 de mii de oameni.

Mulțumesc orașului natal Fălești. Mulțumesc sutelor de oamenilor care au venit să discutăm despre cum putem salva țara”, a scris politicianul pe o rețea de socializare și și-a însoțit textul de numeroase fotografii în care se văd oameni adunați grămadă, majoritatea fără măști de protecție și fără să respecte distanța socială.

Aceasta în timp ce Comisia Extraordinară de Sănătate Publică nu permite adunările în număr mai mare de 50 de oameni.

Din imaginile postate pe internet, se vede că o bună parte din participanții a întâlniri sunt persoane în etate, care se află în grupul de risc. În plus, multe dintre ele nu poartă mască de protecție.

Am solicitat un comentariu de la Renato Usatîi, însă deocamdată nu avem un răspuns.

UPDATE: Ulterior, candidatul a revenit cu o reacție la acest subiect.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în Republica Moldova s-au înregistrat până acum 67 050 de cazuri. de îmbolnăvire cu coronavirus Peste 1500 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!