/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ Și Renato Usatîi face „băi de mulțime” în plină pandemie de COVID-19. „Mulțumesc sutelor de oameni...”

missing
20 octombrie 2020, ora 13:18

Și candidatul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, la prezidențiale uită că este pandemie de virusul COVID-19 în Republica Moldova și adună sute de oameni la adunările sale electorale. Mai mult, se laudă cu numărul mare de participanți și pe rețelele de socializare. Așa a fost la o adunare recentă pe care politicianul a organizat-o în orașul Fălești. Aceasta în timp ce raionul Fălești se află sub cod roșu de alertă epidemiologică, unde se înregistrează 128 de cazuri de infecție cu COVID-19 la 100 de mii de oameni.

Mulțumesc orașului natal Fălești. Mulțumesc sutelor de oamenilor care au venit să discutăm despre cum putem salva țara”, a scris politicianul pe o rețea de socializare și și-a însoțit textul de numeroase fotografii în care se văd oameni adunați grămadă, majoritatea fără măști de protecție și fără să respecte distanța socială.

Aceasta în timp ce Comisia Extraordinară de Sănătate Publică nu permite adunările în număr mai mare de 50 de oameni.

Din imaginile postate pe internet, se vede că o bună parte din participanții a întâlniri sunt persoane în etate, care se află în grupul de risc. În plus, multe dintre ele nu poartă mască de protecție.

Am solicitat un comentariu de la Renato Usatîi, însă deocamdată nu avem un răspuns.

UPDATE: Ulterior, candidatul a revenit cu o reacție la acest subiect.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în Republica Moldova s-au înregistrat până acum 67 050 de cazuri. de îmbolnăvire cu coronavirus Peste 1500 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram