Ambuteiaje infernale, în această după amiază, la ieșirea din Chișinău, pe șoseaua Balcani, unde se aplicau marcaje rutiere. Șoferii s-au arătat indignați de faptul că aceste lucrări se fac în plină zi, atunci când pe traseu este foarte mult transport. Ei spun că, din această cauză, se blochează câte o bandă de circulație, iar asta dă traficul peste cap. Pe de altă parte, muncitorii de la EXDRUPO susțin că, în această regiune, fluxul de mașini este mare în fiecare zi, prin urmare, ei nu încurcă în niciun fel circulației rutiere.

Mai mulți șoferi au petrecut azi câte 40 de minute în ambuteiaj, la ieșirea din Chișinău, pe strada Petricani, unde se aplicau marcajele rutiere, care delimitează benzile de circulație. Conducătorii auto sunt de părere că aceste lucrări trebuie făcute noaptea, pentru a nu încurca la deplasarea transportului.

„Mai bine să se vopsească seara, ca acuma toată lumea vine de la lucru, e ambuteiaj mare”.

La una din intersecțiile de pe șoseaua Balcani, am surprins câțiva angajați EXDRUPO care tocmai vopsiseră marcajele rutiere.

„Seara e mai ceva decât ziua, măcar că suntem în așa culori, dar nu ne văd oamenii, e periculos de lucrat”.

În apropiere de locul unde se vopseau marcajele, am surprins un echipaj de patrulare. Polițiștii susțin că, în această zonă, există mereu ambuteiaje, dar astăzi, probabil din cauza lucrărilor, traseul este și mai aglomerat.

Angajat Inspectoratul de Poliție Buiucani: „Intuiesc că da. Noi ne implicăm aici să defluidizăm traficul rutier, dar cu marcajele deja nu depinde de poliție ci de primăria municipiului Chișinău”.

Unii șoferi susțin că nu este pentru prima dată, când pe această porțiune de drum se formează ambuteiaje din cauza lucrărilor de vopsire a marcajelor rutiere.

„Nu-i prima zi, săptămâna trecută, vineri tot în jurul orei acestea, tot se vopseau marcajele, era ambuteiajul după Grătiești încolo”.

Alți conducători auto cred, însă, că ambuteiajele s-au format din cauza că sunt multe mașini, iar lucrările efectuate de angajații EXDRUPO sunt binevenite și nu încurcă traficului rutier.

„Am 40 de minute – Cum credeți de ce s-au format? – Mult trafic, multe mașini”.

Trafic intens a fost și în această dimineață, în mai multe sectoare din capitală. Potrivit poliției, asta se întâmplă din cauza numărului mare de mașini din Capitală, dar și pentru că multe autoturisme sunt parcate neregulamentar. Soluție, deocamdată, nu există.

PAVEL APOSTOL, PURTĂTOR DE CUVÂNT INP: „Vă dați bine seama că infrastructura rutieră nu este chiar pregătită să absorbe așa cantitate mare de transport”.

În municipiul Chișinău sunt înregistrate peste 300 de mii de automobile, dublu în comparație cu situația de acum zece ani.

REPORTER: CĂTĂLINA GRAUR
IMAGINE : GHENADIE STOIANOV

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!