/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Ambuteiaje kilometrice s-au format, în Chișinău, din motiv că marcajele rutiere se aplică în timpul zilei

missing
20 octombrie 2020, ora 20:28

Ambuteiaje infernale, în această după amiază, la ieșirea din Chișinău, pe șoseaua Balcani, unde se aplicau marcaje rutiere. Șoferii s-au arătat indignați de faptul că aceste lucrări se fac în plină zi, atunci când pe traseu este foarte mult transport. Ei spun că, din această cauză, se blochează câte o bandă de circulație, iar asta dă traficul peste cap. Pe de altă parte, muncitorii de la EXDRUPO susțin că, în această regiune, fluxul de mașini este mare în fiecare zi, prin urmare, ei nu încurcă în niciun fel circulației rutiere.

Mai mulți șoferi au petrecut azi câte 40 de minute în ambuteiaj, la ieșirea din Chișinău, pe strada Petricani, unde se aplicau marcajele rutiere, care delimitează benzile de circulație. Conducătorii auto sunt de părere că aceste lucrări trebuie făcute noaptea, pentru a nu încurca la deplasarea transportului.

„Mai bine să se vopsească seara, ca acuma toată lumea vine de la lucru, e ambuteiaj mare”.

La una din intersecțiile de pe șoseaua Balcani, am surprins câțiva angajați EXDRUPO care tocmai vopsiseră marcajele rutiere.

„Seara e mai ceva decât ziua, măcar că suntem în așa culori, dar nu ne văd oamenii, e periculos de lucrat”.

În apropiere de locul unde se vopseau marcajele, am surprins un echipaj de patrulare. Polițiștii susțin că, în această zonă, există mereu ambuteiaje, dar astăzi, probabil din cauza lucrărilor, traseul este și mai aglomerat.

Angajat Inspectoratul de Poliție Buiucani: „Intuiesc că da. Noi ne implicăm aici să defluidizăm traficul rutier, dar cu marcajele deja nu depinde de poliție ci de primăria municipiului Chișinău”.

Unii șoferi susțin că nu este pentru prima dată, când pe această porțiune de drum se formează ambuteiaje din cauza lucrărilor de vopsire a marcajelor rutiere.

„Nu-i prima zi, săptămâna trecută, vineri tot în jurul orei acestea, tot se vopseau marcajele, era ambuteiajul după Grătiești încolo”.

Alți conducători auto cred, însă, că ambuteiajele s-au format din cauza că sunt multe mașini, iar lucrările efectuate de angajații EXDRUPO sunt binevenite și nu încurcă traficului rutier.

„Am 40 de minute – Cum credeți de ce s-au format? – Mult trafic, multe mașini”.

Trafic intens a fost și în această dimineață, în mai multe sectoare din capitală. Potrivit poliției, asta se întâmplă din cauza numărului mare de mașini din Capitală, dar și pentru că multe autoturisme sunt parcate neregulamentar. Soluție, deocamdată, nu există.

PAVEL APOSTOL, PURTĂTOR DE CUVÂNT INP: „Vă dați bine seama că infrastructura rutieră nu este chiar pregătită să absorbe așa cantitate mare de transport”.

În municipiul Chișinău sunt înregistrate peste 300 de mii de automobile, dublu în comparație cu situația de acum zece ani.

REPORTER: CĂTĂLINA GRAUR
IMAGINE : GHENADIE STOIANOV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram