Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că dacă Pro Moldova va obține câștig de cauză la CEDO, atunci el și ceilalți membri CEC care au luat decizia că Andrian Candu nu poate participa în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, vor plăti despăgubirile pe acest caz. Cu toate acestea, Cimil a menționat că atunci când a fost examinat dosarul lui Candu, au fost depistate multe nereguli. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Am asistat la examinarea cererii și dosarului domnului Candu când a fost refuzată înregistrarea acestuia în calitate de concurent electoral la funcția de președinte Republicii Moldova și mă pot expune doar pe calitatea actelor care au fost prezentate. M-am convins de conținutul actelor date, atunci când am luat dosarul am văzut situația. Nu pot să vă reproduc acum toate pasajele care se conțin în hotărârea privind respingerea, dar să știți că nereguli au fost constatate cu duiumul. Ei au contestat această hotărâre și instanța de judecată s-a pronunțat în privința legalității acestei hotărâri”, a menționat Cimil.

Întrebat dacă acesta va plăti despăgubirile în cazul în care Pro Moldova va câștiga la CEDO, Cimil a menționat că: „Între discuția de a merge la CEDO și de a obține câștig de cauză la CEDO este un drum lung. Dacă la CEDO se va demonstra vinovăța persoanelor care au luat decizia și nerespectarea acestor cerințe, atunci așa va fi”.

Amintim că, pe 18 septembrie, CEC cu cinci voturi a respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Politicianul a prezentat la CEC semnăturile a 25 de mii de susținători, fiind acceptate doar 18 mii de semnături.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!