Un nou caz de răpire a unui cetățean în Zona de Securitate. Reprezentanții structurilor de la Tiraspol au răpit un cetățean al Republicii Moldova, locuitor din stânga Nistrului, care se deplasa spre locul de muncă. Despre aceasta anunță Comisia Unificată de Control. Răpirea a avut loc azi dimineață, pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca. 

Cetățeanul a fost urcat cu forța într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută. Nu se cunoaște nimic despre locul aflării lui și nici despre starea în care se află.

Acest caz revoltător de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului și de sfidare a actelor de bază ale operațiunii de pacificare se adaugă la lista fărădelegilor comise pe parcursul lunii octombrie de așa-numitul „mgb” în sectorul de Nord al Zonei de Securitate, iar delegația Republicii Moldova consideră că a fost posibil inclusiv datorită toleranței unor membri ai Comisiei care refuză chiar și punerea în ordinea de zi a problemei în cauză”, susține delegația CUC.

Pentru noi este important să eliminăm din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Pacificare structurile de forță, care nu au dreptul să se afle acolo, iar prin aceasta să excludem sechestrarea oamenilor și îngrădirea liberei circulații”, a notat conducătorul delegației Republicii Moldova. Acesta a cerut eliberarea imediată și necondiționată a tuturor cetățenilor sechestrați în Zona de Securitate și deținuți ilegal de structurile subordonate Tiraspolului.

Amintim că în luna octombrie patru cetățeni au fost răpiți de structurile transnistrene. Primele două cazuri au avut loc pe 7 octombrie. Ulterior, s-a aflat despre alți doi cetățeni răpiți. Doi dintre cei patru au fost eliberați de forțele de la Tiraspol.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!