Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că i-au parvenit informații despre faptul că unii primari au primit avertizări pentru că nu ar fi „oferit” un număr suficient de voturi pentru candidatul independent Igor Dodon. Potrivit politicienei, este vorba despre primari care nu fac parte nici din Partidul Socialiștilor și nici de la PAS.

„Am fost informați că unii primari care nu sunt de la Partidul Socialiștilor și nici de la PAS, care fac parte din alte partide politice sunt avertizați pentru că nu au oferit un număr suficient de voturi pentru „candidatul independent” Igor Dodon și au anumite probleme”, a declarat Sandu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit ei, unora li se spune că-și vor pierde locurile de muncă, iar asupra altora s-ar exercita presiuni și amenințări că vor ajunge în vizorul Autorității Naționalede Integritate, Procuraturii sau Cenrului Național Anticorupție.

Candidata spune că se așteaptă și în turul doi de scrutin la diferite fraude, inclusiv mituirea alegătorilor, transportarea organizată a votanților și utilizarea resurselor administrative.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!