Încă un fost polițist a fost reținut în cazul filării procurorilor din dosarul „Șor”. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către procurorul-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOS) Ion Caracuian. 

Acesta însă a refuzat să ne ofere mai multe detalii despre identitatea celui de-al cincilea reținut. Mai multe informații la acest subiect aflați la „CUTIA NEAGRĂ PLUS”, duminică la 18:00, doar la TV8.

Amintim că Ziarul de Gardă a scris că patru foști polițiști au organizat acțiuni de filaj în privința a doi procurori de la Procuratura Anticorupție pentru Ilan „Șor”, președintele Partidului Șor și unul dintre cei mai importanți „actori” din dosarul fraudei bancare.

Sursa scrie că cei patru reținuți sunt Valentin Corlăteanu, fost șef la P-9, Pruncul, tot el, ex-director adjunct al Departamentului Instituții Penitenciare (DIP), actuala Administrație Națională a Penitenciarelor (ANP), Vitalie Munteanu, fost șef al P-13, Gheorghe Sîrbu, ex-șef al Serviciului Securitate a P-13 și Ion Vîrtosu, ex-șef al serviciului Educativ din P-13.

Pe lângă cele patru persoane reținute, ZdG notează că în dosar sunt vizați Veaceslav Ceban, fostul viceministru de Interne și fost șef în cadrul Departamentului Instituții Penitenciare (DIP), dar și Petru Bârcă, fost șef adjunct la DIP. Cei doi nu au fost însă reținuți, pentru că ar fi părăsit țara și se află în România, deținând și cetățenia română.

Foștii oameni ai legii au filat anterior inclusiv primari din mai multe localități din țară, pentru ca ulterior aceștia să treacă la Partidul Șor.

Aureliu Colenco, unul dintre avocații lui Ilan Șor, respinge acuzațiile procuraturii. „Îmi pare foarte vesel cu ce se ocupă Procuratura. O clounadă. Nu cunosc așa fapte, în primul rând. În al doilea rând, îmi pare că asta Procuratura face un fel de PR că ei săracii sunt filați și sunt așa de cinstiți de aceea ei sunt filați și vrea cineva să le facă rău. Nu știu cum să comentez chestiile acestea. În Moldova aceasta trece. Eu prima dată am auzit de la dumneavoastră, îs prea ocupat și nu am dovedit deocamdată să citesc aceste povești cu Făt-Frumos. Asta e imagine, trebuie să facă o imagine mai bună, iată de ce și aceste filări”, afirmă Colenco.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!