Numărul elevilor infectați cu noul virus COVID-19 crește de la o zi la alta, fiind testați pozitiv 227. La momentul actual,  4386 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare.

Conform ultimelor date actualizate de Ministerul Educației, șase instituții de învățământ din țară activează la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 153 de clase.

300 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 234 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 73 de persoane, iar alte 89 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 2-5 noiembrie, au fost înregistrați 21 de elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, șase – cadre didactice. De asemenea, zece grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, tot în aceeași perioadă, 20 studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 104 de studenți se află în autoizolare. 11 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 518. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 3 persoane.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1303 instituții de învățământ.

În prezent, 11 instituții și 28 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 9, iar alți 1069 de copii se află în autoizolare. 92 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 113 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 39 de persoane, iar alte 132 se află în autoizolare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!