Diminețile și serile sunt chinuitoare pentru șoferii din capitală. În orele de vârf, străzile din oraș devin neîncăpatoare din cauza numărului mare de mașini. Odată cu vreouna din străi intră în reparație, problema ambuteiajelor se agravează și mai mult, așa că Inspectoratul Național de Securitate Publică a dublat numărul inspectorilor, în intersecții. Polițiștii îndeamnă șoferii să fie mai responsabili și să nu parcheze pe unde apucă, pentru că și din această cauză se formează ambutiaje.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Sensul giratoriu de pe strada Calea Orheiului este unul dintre cele mai aglomerate puncte din capitală. Pentru a fluidiza traficul dar și a asigura trecerea pietonilor pe zebre, au intervenit doi inspectori de patrulare.”

Șoferii au nervii întinși la maximum, atunci când pleacă dimineața la serviciu și seara, atunci când revin acasă.

„În oraș sunt multe mașini. Este foarte greu de circulat. Aici este complicat, pentru că toți de la nord vin în oraș.”

„Foarte rău se circulă, organele responsabile stau prin tufari.”

Unii conducători auto au dat vina pe autorități, iar alții – chiar pe participanții la trafic.

„Băieți, nu este de vină nimănui. Sunt vinovați cei care vând permisul la șoferi, care nu știu să meargă și intră în tiruri.”

Unii șoferi ignoră regulamentul circulației rutiere și își parchează mașinile pe unde apucă, fapt care, de asemenea, duce la crearea ambuteiajelor.

„Ați parcat în stația pentru transportul public, este neregulamentar. – Da, iată colega noastră vine și plecăm.”

„Iată din cauza la așa șoferi mă ajung din urmă. – Ce trebuie să facă Poliția? – Să-i amendeze.”

Ambuteiajele au devenit și mai mari, după ce mai multe străzi din capitală au intrat în reparație. Pentru a fluidiza cât de cât traficul, Inspectoratul Național de Patrulare a dublat numărul inspectorilor.

PAVEL APOSTOL, ȘEFUL SECȚIEI EVIDENȚĂ ȘI ANALIZĂ ACCIDENTE RUTIERE INSP: „Vă dați bine seama că problema ambuteiajelor și soluția care o propune poliția națională în ceea ce ține de dirijarea circulației rutiere nu rezolvă problema de fapt, dar este o soluție temporară pentru cetățenii care circulă la noi, în Chișinău.

În context, Apostol vine cu un îndemn către conducătorii auto să respecte Regulamentul circulației Rutiere.

PAVEL APOSTOL, ȘEFUL SECȚIEI EVIDENȚĂ ȘI ANALIZĂ ACCIDENTE RUTIERE INSP: „Venim cu o adresare către toți cetățenii noștri în ceea ce privește, încă o dată, comportamentul lor în trafic, pentru că sunt foarte multe sitauții în Chișinău, care generează fie ambuteiaje, fie situații de accidente. Aici, vorbim de acele automobile care stau parcate neregulamentar și, respectiv, sistează circulația.”

Autoritățile municipale strâng deocamdată din umeri și spun că nu au o soluție, dând vina pe numărul mare de mașini și infrasctructura proastă. În municipiu, sunt înregistrate peste 300 de mii de automobile, dublu în comparație cu situația de acum 10 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!