Până la această oră, în raioanele din Republica Moldova se înregistrează o prezență pestriță la vot. În unele raioane cifra celor care au votat deja depășește 30 de mii, iar în altele – nici la 15 mii de alegători nu s-a ajuns încă. Municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia înregistrează cei mai mulți alegători, având în vedere și numărul mare de locuitori.

Astfel, în Capitală și în localitățile din municipiu au votat deja peste 278 de mii de oameni.

În UTA Găgăuzia, numărul celor prezenți la urne se ridică la 54 de mii de oameni. Totodată, în municipiul Bălți au votat deja 39 de mii de oameni.

Dintre raioane, cei mai mulți votanți s-au rezentat la urnele de vot în Cahul (36 mii), Hâncești (35 mii), Ungheni (35 mii), Ialoveni (34 mii), Orhei (33 mii) și Soroca (31 mii).

Cea mai mică prezență la vot s-a înregistrat în raioanele Dubăsari (11 mii), Șoldănești (peste 13 mii), Dondușeni (14 mii) Rezina (peste 15 mii), Leova (16 mii).

Până la această oră, peste 40% dintre cetățenii cu drept de vot deja s-au prezentat la urne. Aceasta înseamnă peste un milion și o sută de mii de oameni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!