De unde sunt cei mai activi alegători ai Republicii Moldova. Municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia, în top

15 noiembrie 2020, ora 16:59

Până la această oră, în raioanele din Republica Moldova se înregistrează o prezență pestriță la vot. În unele raioane cifra celor care au votat deja depășește 30 de mii, iar în altele – nici la 15 mii de alegători nu s-a ajuns încă. Municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia înregistrează cei mai mulți alegători, având în vedere și numărul mare de locuitori.

Astfel, în Capitală și în localitățile din municipiu au votat deja peste 278 de mii de oameni.

În UTA Găgăuzia, numărul celor prezenți la urne se ridică la 54 de mii de oameni. Totodată, în municipiul Bălți au votat deja 39 de mii de oameni.

Dintre raioane, cei mai mulți votanți s-au rezentat la urnele de vot în Cahul (36 mii), Hâncești (35 mii), Ungheni (35 mii), Ialoveni (34 mii), Orhei (33 mii) și Soroca (31 mii).

Cea mai mică prezență la vot s-a înregistrat în raioanele Dubăsari (11 mii), Șoldănești (peste 13 mii), Dondușeni (14 mii) Rezina (peste 15 mii), Leova (16 mii).

Până la această oră, peste 40% dintre cetățenii cu drept de vot deja s-au prezentat la urne. Aceasta înseamnă peste un milion și o sută de mii de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram