Sistemul informational automatizat de stat „Alegeri” (SIAS) elaborat în scopul automatizării proceselor de totalizare a rezultatelor scrutinului a fost supus pe parcursul zilei de 14 noiembrie unor atacuri cibernetice. 

Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției menționează că de cinci ore infrastructura CEC, precum și infrastructura guvernamentală este supusă mai multor atacuri cibernetice, ce manifestă un caracter adaptiv și rezistent la acțiunile întreprinse. Cu toate acestea, tentativele sunt identificate și blocate.

„Sistemul nostru automatizat a fost pe parcursul zilei supus unor atacuri cibernetice în repetate rânduri. Cu suportul colegilor din serviciile guvernamentale care asigură securitate cibernetică pe tot teritoriul Republicii Moldova s-a izbutit să respingem aceste atacuri cibernetice și nu au  avut un impact negativ simțitor vizavi de organizarea alegerilor, au fost unele situații cu deconectarea de la rețeaua internet, au fost de scurtă durată și au fost remediate”, au declarat reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC).

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!