/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Ar putea Sergiu Litvinenco prelua conducerea PAS? Răspunsul deputatului

missing
16 noiembrie 2020, ora 23:14

După alegerea Maiei Sandu în calitate de președintă a Republicii Moldova, aceasta urmează să părăsească Partidul Acțiune de Solidaritate și, astfel, formațiunea rămâne fără lider politic. Întrebat dacă va candida la funcția de președinte al PAS, deputatul Sergiu Litvinenco spune că nu. Totodată, acesta menționează că în cadrul formațiunii nu au avut loc discuții despre alegerea viitorului președinte de partid.

Îl vom alege în cadrul congresului care va avea loc. Nu am stabilit încă când, cred că la scurt timp după ce doamna Sandu va renunța la poziția, respectiv președinte de partid și atunci, conform procedurilor statutare, vom alege președintele”, a spus Litvinenco la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui, până la ora actuală nu s-a discutat în cadrul formațiunii despre posibili candidați. „ – Domnule Litvinenco, dumneavoastră veți candida? – Nu. – De ce? – N-am discutat încă aceste aspecte, nu m-am gândit la așa ceva. Eu cred că vom găsi persoane care ar putea exercita funcția de președinte al PAS”, a continuat Litvinenco.

Maia Sandu urmează să se retragă din funcția de președintă a partidului PAS pentru că a fost aleasă în funcția de șef de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram