După alegerea Maiei Sandu în calitate de președintă a Republicii Moldova, aceasta urmează să părăsească Partidul Acțiune de Solidaritate și, astfel, formațiunea rămâne fără lider politic. Întrebat dacă va candida la funcția de președinte al PAS, deputatul Sergiu Litvinenco spune că nu. Totodată, acesta menționează că în cadrul formațiunii nu au avut loc discuții despre alegerea viitorului președinte de partid.

Îl vom alege în cadrul congresului care va avea loc. Nu am stabilit încă când, cred că la scurt timp după ce doamna Sandu va renunța la poziția, respectiv președinte de partid și atunci, conform procedurilor statutare, vom alege președintele”, a spus Litvinenco la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui, până la ora actuală nu s-a discutat în cadrul formațiunii despre posibili candidați. „ – Domnule Litvinenco, dumneavoastră veți candida? – Nu. – De ce? – N-am discutat încă aceste aspecte, nu m-am gândit la așa ceva. Eu cred că vom găsi persoane care ar putea exercita funcția de președinte al PAS”, a continuat Litvinenco.

Maia Sandu urmează să se retragă din funcția de președintă a partidului PAS pentru că a fost aleasă în funcția de șef de stat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!