Deputatul PAS, Igor Grosu, a lansat un mesaj către Igor Dodon, îndemnându-l să transfere pașnic puterea către noul președinte ales, Maia Sandu, și să lase în pace instituțiile statului. Mesajul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă. 

Totodată, parlamentarul spune că nu vede necesitatea inițiativei lui Igor Dodon privind organizarea discuțiilor cu fracțiunilor parlamentare.

„Motivul pentru care am venit în fața dumneavoastră este invitația care ne-a fost expediată de încă președintele Igor Dodon, pentru discuții. Noi, ținem să-i transmitem cetățeanului Igor Dodon că astfel de discuții teoretic pot avea în două situații, atunci când se discută candidatura unui potențial prim-ministru și, atunci, când sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului. Nici în primul caz și nici în al doilea caz, nu vedem necesitatea privind astfel de discuții inițiate încă de președintele Dodon. Profitând de ocazie, îi amintim că pe 15 noiembrie aproape un milion de cetățeni i-au spus că nu mai au nevoie de serviciul lui și au ales un președinte nou, care va intra în exercițiu. Ceea ce trebuie să facă cetățeanul Dodon, în timpul care a mai rămas, este să asigure un transfer civilizat către noul președinte, să păstreze calmul, să nu destabilizeze situația și, cel mai important, îl rugăm respectuos să lase instituțiile statului în pace”, a menționat politicianul.

Totodată, Igor Grosu a precizat că formațiunea PAS urmărește foarte atent inițiativele lui Igor Dodon, care sunt lansate în această perioadă. „Monitorizăm foarte atent inițiativele care vin de la el, încercarea de a-și subordona, în ultimul minut, niște instituții, de a face niște schimbări, îi recomandăm să se oprească, pentru că oamenii din instituțiile statului, cei care înțeleg trebuie să fie funcționale și independent, se opun. E un semn bun”, a precizat Igor Grosu.

„Toate acestea seamănă cu încercări de a uzurpa puterea. Pentru a nu deveni un exemplu prost în istorie, vă rugăm respectuos, lăsați instituțiile în pace și asigurați transferul civilizat către noul președinte”, a punctat Igor Grosu.

Amintim că ieri, Igor Dodon a anunțat că va lansa invitații către formațiunile și grupurile parlamentare privind organizarea unor consultări. PAS, Platforma DA și PD au menționat că nu vor participa. Tot ieri, acesta a avut discuții cu PSRM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!