/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Reniță a cerut demisia lui Greceanîi. „Pentru reducerea Parlamentului la condiția raței mute”

missing
19 noiembrie 2020, ora 13:57

Deputatul Platformei DA Iurie Reniță în cadrul unui briefing de presă la Parlament, pe 19 noiembrie, i-a solicitat președintei Legislativului, Zinaida Greceanîi, să-și dea demisia.

Iurie Reniță, deputat al Platformei DA: „Pentru implementarea docilă a indicației exprese a lui Igor Dodon de a obstrucționa activitatea Parlamentului și a ședințelor în plen pe parcursul mai multor luni și cu cele mai diverse ocazii și urmare a transformării Parlamentului într-o sucursală exclusivă a PSRM-ului, pentru diminuarea rolului Parlamentului într-o republică parlamentară și profanarea parlamentarismului în R. Moldova cu unicul scop de a-l favoriza prin price metode inclusiv ilegale, pe șeful lor de partid în alegerile prezidențiale, care se visa deja într-o republică prezidențială. Pentru administrarea defectuoasă a activității Parlamentului, din considerent politice și partinice, cu scopul dea-l favoriza pe Igor Dodon și socialiștii din Parlament, pentru atribuirea unor prerogative abuzive pentru Biroul Permanent, fără aprobările de rigoare, pentru reducerea totală a activității Parlamentului la condiția raței mute, insist să vă dați demisia din funcția de președinte al Parlamentului”.

Menționăm că deputații s-au întrunit astăzi, 19 noiembrie, în ședință după două luni de pauză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram