Deputatul Platformei DA Iurie Reniță în cadrul unui briefing de presă la Parlament, pe 19 noiembrie, i-a solicitat președintei Legislativului, Zinaida Greceanîi, să-și dea demisia.

Iurie Reniță, deputat al Platformei DA: „Pentru implementarea docilă a indicației exprese a lui Igor Dodon de a obstrucționa activitatea Parlamentului și a ședințelor în plen pe parcursul mai multor luni și cu cele mai diverse ocazii și urmare a transformării Parlamentului într-o sucursală exclusivă a PSRM-ului, pentru diminuarea rolului Parlamentului într-o republică parlamentară și profanarea parlamentarismului în R. Moldova cu unicul scop de a-l favoriza prin price metode inclusiv ilegale, pe șeful lor de partid în alegerile prezidențiale, care se visa deja într-o republică prezidențială. Pentru administrarea defectuoasă a activității Parlamentului, din considerent politice și partinice, cu scopul dea-l favoriza pe Igor Dodon și socialiștii din Parlament, pentru atribuirea unor prerogative abuzive pentru Biroul Permanent, fără aprobările de rigoare, pentru reducerea totală a activității Parlamentului la condiția raței mute, insist să vă dați demisia din funcția de președinte al Parlamentului”.

Menționăm că deputații s-au întrunit astăzi, 19 noiembrie, în ședință după două luni de pauză.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!