/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Campanie împotriva accidentelor: Polițiștii au cărat un BMW avariat pe străzile Capitalei pentru a sensibiliza șoferii

missing
20 noiembrie 2020, ora 21:27

Polițiștii trag un semnal de alarmă: 198 de oameni și-au pierdut viața în peste 1600 de accidente rutiere, de la începutul acestui an. Viteza excesivă și alcoolul consumat, înainte de a urca la volan, sunt principalele cauze care duc la producerea accidentelor. Pentru a sensibiliza conducătorii auto, polițiștii au urcat un BMW avariat pe un evacuator și l-au cărat pe străzile capitalei.

Vă îndemnăm să fiți atenți la traficul rutier, să cuplați centura de siguranță, să nu utilizați telefonul mobil la volan”.

La intrarea în capital, dinspre Aeroport, traficul a pierdut din turații, în această dimineață, după ce, la Porțile Orașului, un BMW făcut zob, a fost urcat pe un evacuator. Conducătorii auto au redus imediat viteza, odată ce au văzut automobilul transformat într-un morman de fiare, poliția și presa. Pentru a sensibiliza și mai mult participanții la trafic, oamenii legii au pus în funcțiune și niște boxe, prin care au transmis un mesaj conducătorilor auto.

„Nu trebuie să uităm că siguranța este o prioritate pentru fiecare dintre noi. Acasă ne așteaptă cei dragi.”

Șoferii susțin că sunt mai multe cauze, care duc la producerea accidentelor rutiere, însă alcoolul la volan și viteza excesivă sunt cele mai frecvente.

“Sunt foarte mulți cu documentele cumpărate. Documente ai cumpărat, mașină cumperi, dar experiența nu o cumperi. A doua cauză este că nu este respect în trafic.”

Participanții la trafic au fost îndemnați să fie precauți, atunci când urcă la volan.

“În primul rând, respectați limita de viteză. Să nu uităm că, acasă, ne așteaptă cei dragi. Dacă avem prieteni, care consumă alcool și încearcă să urce la volan, opriți-i.”

“Băieți, respectați-vă unul pe altul, în trafic, și nu consumați alcool, dacă știți că aveți drumuri. Dacă ați consumat, aruncați cheile să nu le găsiți măcar 24 de ore.”

Polițiștii speră ca mesajul pe care l-au transmis, astăzi, să ajungă la conștiința conducătorilor auto, pentru că numărul accidentelor rutiere crește pe zi ce trece.

IURIE HARTI, OFIȚER PRINCIPAL INSP: “Sperăm că acest eveniment de astăzi va aminti conducătorilor auto, că securitatea la trafic înseamnă viață.”

 Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, în primele 10 luni ale acestui an, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate peste 1600 de accidente rutiere, soldate cu 198 de persoane decedate, în timp ce 1827 de oameni au fost traumatizați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram